Shun Ballegeer (KM Torhout): “Nieuw reeksje neerzetten”

Shun Ballegeer is een vaste waarde bij Torhout. (foto Bart) © VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Redactie KW

KM Torhout spoelde de spijtige nederlaag tegen leider Oostkamp door met een 0-2-zege in Wolvertem-Merchtem. Zaterdag komt het onbekende Rhodienne op bezoek.

KM kon pas in de slotfase afstand nemen van Merchtem. “Stijn Ampe hield ons recht met een belangrijke redding en we kwamen ook nog eens goed weg met een afstandsschot dat op de paal strandde. Maar uiteindelijk pakken we toch de drie punten mee”, blikt Shun Ballegeer nog even terug. “In moeilijke omstandigheden zetten we collectief een sterke prestatie neer. We zijn klaar voor een nieuw reeksje.”

Voor Shun Ballegeer is het intussen zijn derde seizoen bij Torhout. De 22-jarige Blankenbergenaar is dit seizoen een vaste waarde en vormt op het middenveld een sterke tandem met Simon Vandewiele. “Door een scheur in mijn ligamenten moest ik de voorbereiding missen, maar ik stond al van match twee in de basis. Toen was ik logischerwijs conditioneel nog niet top, maar naast Simon ben ik doorheen het seizoen gegroeid. Het klikt tussen ons. Intussen ben ik conditioneel 200% en dat zie je ook in mijn spel.”

Vertrouwen

KM hoopt zaterdag thuis tegen KFC Rhodienne-De Hoek de lijn van de laatste maanden door te trekken. “Het is een nieuwe ploeg in de reeks. Sinds dit seizoen had ik eerlijk gezegd nog nooit van ze gehoord. Het belangrijkste is dat we ze niet onderschatten, maar toch het nodige vertrouwen hebben in ons eigen kunnen. We moeten ons niet aanpassen”, besluit de zelfstandig personal trainer.

(SB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.