Shun Ballegeer gaat er vol voor met KM Torhout: “Reeksje neerzetten richting eindronde”

Shun Ballegeer. (foto VDB) © VDB
Redactie KW

KM Torhout kwam niet verder dan een 0-0-gelijkspel tegen Wolvertem-Merchtem, maar de Torhoutenaren blijven vier matchen voor het einde wel op eindrondekoers. Zondag trekt KM naar de rode lantaarn.

“Op basis van de kansen die we creëerden, hadden we eigenlijk wel een zege verdiend. Maar tegen een ploeg die met elf voor de zestien komt parkeren, is het natuurlijk nooit makkelijk spelen”, blikt Shun Ballegeer nog even terug. Zo blijft KMT de jongste weken achter met 6 op 18.

“Nochtans halen we nog steeds hetzelfde spelniveau, maar het ontbreekt ons simpelweg aan wat geluk. Het is echter beter dat zoiets nu gebeurt, dan in de eindronde.” Want die eindronde komt steeds dichterbij voor KM. “We hebben nog acht punten voorsprong op Lochristi, dus panikeren is niet aan de orde.”

“Promotie via de eindronde blijft ons grote doel, zeker na de mooie reeks die we dit seizoen konden neerzetten. De eindronde wordt normaal gezien met acht ploegen afgewerkt, waarvan er uiteindelijk drie promoveren. Daar moeten we gewoon vol voor gaan.”

Schorsing

De 22-jarige middenvelder uit Blankenberge is bezig aan zijn derde seizoen in Torhout en doet er nog een jaartje bij. “Ik voel me hier goed en krijg veel vertrouwen van de coach en het bestuur. Er is dus geen reden om andere oorden op te zoeken.” Zondag maakt KM de verplaatsing naar rode lantaarn Rhodienne, dat de punten hard nodig heeft in de strijd om het behoud.

“Opnieuw een lastige verplaatsing, op een moeilijk bespeelbaar veld. Met de juiste ingesteldheid moeten we daar echter de drie punten kunnen meepakken om zo weer een reeksje neer te kunnen zetten richting eindronde. Wegens schorsing zal ik zondag moeten toekijken. Het is wel de ideale gelegenheid om mijn enkel wat te laten rusten en volledig klaar te zijn voor de belangrijke weken die eraan komen.”

(SB)

Zondag 10 april om 15 uur: KFC Rhodienne-De Hoek A – KM Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier