Serieuze test voor FC Gullegem in tweede voorronde Croky Cup

Thomas Coopman, hier nog in het shirt van zijn ex-club Wielsbeke, is een van de nieuwkomers bij Gullegem. (foto Bart) © VDB
Redactie KW

FC Gullegem speelt in de tweede voorronde van de Croky Cup uit bij de Waalse fusieploeg Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage, die zijn ding doet in derde amateurklasse. Voor Gullegem wordt het dus een serieuze test.

Op donderdag 11 juli hervatte FC Gullegem de trainingen. Ondertussen hebben de rood-witten al enkele oefenwedstrijden afgewerkt. In hun eerste treffen hielden de mannen van de Poezelhoek schietoefening (11-1) tegen het Waalse Templeuve. Tegen buur Winkel werd in de slotminuten met 1-0 verloren en ook vorige zondag trok men tegen de beloften van Cercle Brugge met nipte 2-1-cijfers aan het kortste eind.

Terwijl de laatste verlofgangers de dagen aftellen, was Thomas Coopman van bij de eerste training van de partij. “Omdat mijn verlof niet samenvalt met dat van mijn vriendin, kwam het voor mij goed uit om er meteen bij te zijn”, vertelt de 26-jarige broer van Sander Coopman, die nu de rood-witte kleuren van Antwerp verdedigt. “Nadat ik destijds bij RC Waregem al op vroege leeftijd mocht proeven van derde klasse, toen met Pieter Vangheluwe en Gwenny Opbrouck in de rangen, was ik de voorbije zes seizoenen met veel plezier aan de slag bij eersteprovincialer Wielsbeke. Ondertussen werd het toch tijd voor iets anders. Vorig seizoen had Gullegem al eens interesse getoond, maar toen hield ik de boot nog af. Deze keer, na een goede babbel met de trainer, hapte ik toe. Mijn beste positie? Vroeger speelde ik altijd centraal op het middenveld. Vorig seizoen werd ik naar de linkerflank overgeheveld, kom er goed aan mijn trekken. Ik zal geen records breken op de 100 meter, maar heb een goede voorzet in de voeten.” (Fonzie)