Serge Vandevyvere nieuwe trainer bij SK Zillebeke

Trainer Serge Vandevyvere ruilt Poperinge voor Zillebeke. © VDB
Redactie KW

Na het vertrek van Laurent Maselis werd bij SK Zillebeke uitgekeken naar een nieuwe trainer. Zaterdag werd de knoop doorgehakt en neemt vanaf volgend seizoen Serge Vandevyvere het roer in handen. Serge is zeker geen onbekende van Zillebeke want hij was er vroeger ook nog speler en daarna trainer.

Sedert enkele weken is Mathieu Verhoest de T1 bij SK Zillebeke. Het bestuur was ondertussen aan het uitkijken naar een vervanger van Laurent Maselis. Het wordt een oud bekende van de vijverploeg, namelijk Serge Vandevyvere. Hij was vroeger nog speler en daarna trainer bij SK Zillebeke. “Het is ondertussen 15 jaar geleden dat ik 5 jaar heb gevoetbald bij Zillebeke,” licht Serge toe. “Daarna zette ik ook de eerste stappen als trainer, ook gedurende 5 jaar. Het waren mooie en leerzame jaren. Ik bleef steeds een min of meer lange periode bij de ploegen die ik onder mijn hoede had. Ook bij Brielen en daarna vijf jaar bij Langemark.”

Poperinge naar eerste provinciale

Een drietal jaar geleden trok Serge naar FC Poperinge als T1. “In deze periode jaren bracht ik deze ploeg van derde provinciale naar eerste provinciale. De start was ook goed dit jaar maar dan stokte het en na enkele nederlagen werd het onhoudbaar en verliet ik Poperinge. Vanaf volgend seizoen word ik T1 in Zillebeke. Het wordt zeker een nieuwe uitdaging om de ploeg opnieuw op de rails te zetten. Er is potentieel maar ondertussen kan ik mij voorbereiden om volgend seizoen te starten. Mathieu Verhoest zal dit seizoen nog afwerken en wordt dan mijn T2.”

(GR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.