Sep Demeyere sluit loopbaan af bij KSV Moorsele in tweede provinciale

De nieuwkomers bij KSV Moorsele: Yentl Verstraete, Jason Saelens, Sander Gyselinck, Gaetan Deneve, Sep Demeyer, Simon Viane en Sven Dejonghe. (foto MPM)
Redactie KW

Na de klinkende titel in de derde provinciale C mag KSV Moorsele volgend seizoen aantreden in tweede provinciale. De club deed enkele spraakmakende transfers om ook in een hogere reeks bovenin mee te draaien. Een van die transfers is Sep Demeyere. “Dit wordt normaal gezien mijn laatste seizoen”, vertelt Sep.

De 34-jarige Sep Demeyere komt over van VK Dadizele uit eerste provinciale. “Ik ging normaal stoppen aan het einde van vorig seizoen, maar door allerlei omstandigheden is dat niet doorgegaan. Onder meer de coronacrisis zat daar voor iets tussen. Ik besloot naar Moorsele te trekken, omdat ik mijn carrière toch nog met een positieve noot wou afsluiten. Ik ken heel wat spelers die momenteel in Moorsele voetballen dus was het een logische keuze”, vertelt hij. Sep Demeyere voegt zo nog een extra jaar toe aan zijn voetbalcarrière.

Dicht bij de top

Na omzwervingen bij onder meer KWSC Lauwe en FC Gullegem sluit hij zijn loopbaan volgend seizoen af bij Moorsele. “Het is een erg jonge en gedreven ploeg. Ik denk dat ik met mijn 34 jaar de nodige ervaring kan bijbrengen.”

Moorsele speelde vorig jaar bij steevast de derde provinciale aan flarden. Met 93 doelpunten in 28 wedstrijden en negen punten voor op eerste achtervolger Ardooie toonden de jongens van trainer Kevin Vandecasteele wat ze in hun mars hebben. Nieuwkomer Sep Demeyere gelooft dat zijn ploeg ook in tweede provinciale zijn mannetje kan staan. “We moeten zo dicht mogelijk bij de top proberen te eindigen. Als je ziet hoe de ploeg vorig jaar speelde, is dat wel een gezonde ambitie. We moeten er een goed seizoen van maken. Ook persoonlijk wil ik van mijn laatste jaar iets moois maken”, geeft hij mee.

contact vermijden

Moorsele start deze week met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Door de coronacrisis verloopt die voorbereiding anders dan normaal. “Ik veronderstel dat contact zo veel mogelijk vermeden moet worden. Dat zou behoorlijk jammer zijn en het is natuurlijk ook niet optimaal om ons voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Zonder contact kunnen we even goed wat rond de piste lopen”, lacht de linksachter die ook elders uit de voeten kan.

Voor het profvoetbal zijn de richtlijnen omtrent de start van de competitie duidelijk: elke speler van elke ploeg wordt getest zodat alles veilig kan verlopen. Van uitvoerig testen is er in de provinciale reeksen geen sprake. “Ik denk persoonlijk niet dat de gedachte ‘corona’ zal meespelen in mijn achterhoofd tijdens een wedstrijd. Eenmaal je op dat veld staat, ben je daar niet meer mee bezig”, besluit Sep. (RV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten