KFC Eppegem dat lange tijd de dans leidde, verloor de jongste weken veel punten en is uit de titelstrijd geslagen. Op dit moment delen SCT Menen en KVC Wingene met 56 punten de leiding, SCT Menen won wel een wedstrijd meer. Ook SC Dikkelvenne is met 55 punten nog een serieuze kandidaat.

Menen kan dus mogelijk al de titel vieren. Het moet uiteraard zelf winnen bij KSC Grimbergen, dat 14de staat en dus nog de degradatie hoopt te ontlopen.

KVC Wingene speelt op E. Wervik en mocht het daar verliezen (en Menen wint) dan kunnen de Wingenaars de provinciegenoten uit Menen nooit meer bijbenen. Wingene kan dan op de laatste speeldag nog op gelijke hoogte komen, maar zal dan altijd een wedstrijd minder gewonnen hebben.

E. Wervik (hier met Thomas Lambrecht) kan Menen helpen in de titelstrijd door te winnen van Wingene (hier met Jeremy Brogniez)., VDB
E. Wervik (hier met Thomas Lambrecht) kan Menen helpen in de titelstrijd door te winnen van Wingene (hier met Jeremy Brogniez). © VDB

Maar zijn niet de enige twee voorwaarden (winst Menen, verlies Wingene) waaraan voldaan moet worden. Ook Dikkelvenne moet verliezen. De Oost-Vlamingen spelen op verplaatsing bij middenmoter Melsele.

Dikkelvenne en Menen kunnen nog gelijk eindigen (mits 4 op 6 voor Dikkelvenne en 3 op 6 voor Menen), maar dan valt het verdict zo goed als zeker in het voordeel uit van Dikkelvenne dat een veel beter doelsaldo heeft dan SCT Menen.

KFC Eppegem dat lange tijd de dans leidde, verloor de jongste weken veel punten en is uit de titelstrijd geslagen. Op dit moment delen SCT Menen en KVC Wingene met 56 punten de leiding, SCT Menen won wel een wedstrijd meer. Ook SC Dikkelvenne is met 55 punten nog een serieuze kandidaat.Menen kan dus mogelijk al de titel vieren. Het moet uiteraard zelf winnen bij KSC Grimbergen, dat 14de staat en dus nog de degradatie hoopt te ontlopen. KVC Wingene speelt op E. Wervik en mocht het daar verliezen (en Menen wint) dan kunnen de Wingenaars de provinciegenoten uit Menen nooit meer bijbenen. Wingene kan dan op de laatste speeldag nog op gelijke hoogte komen, maar zal dan altijd een wedstrijd minder gewonnen hebben.Maar zijn niet de enige twee voorwaarden (winst Menen, verlies Wingene) waaraan voldaan moet worden. Ook Dikkelvenne moet verliezen. De Oost-Vlamingen spelen op verplaatsing bij middenmoter Melsele. Dikkelvenne en Menen kunnen nog gelijk eindigen (mits 4 op 6 voor Dikkelvenne en 3 op 6 voor Menen), maar dan valt het verdict zo goed als zeker in het voordeel uit van Dikkelvenne dat een veel beter doelsaldo heeft dan SCT Menen.