SCT Menen zelden aan het feest in Harelbeke? Marlon Lukinga wil met die traditie breken

MENEN Na de deugddoende overwinning tegen Petegem slaagde SCT Menen er niet in om tegen Gent een tweede zege op rij te behalen. Zondag maakt Sporting de korte verplaatsing naar RC Harelbeke. In het verleden viel er bij de paars-witte Ratten weinig te rapen. “Ik heb geen boodschap aan tradities”, zegt Marlon Lukinga.

Marlon Lukinga. (foto MPM)

Marlon Lukinga heeft zich bij Menen ontpopt tot de roerganger op het middenveld. De stevige kleurling is de stofzuiger op het middenveld, brengt steevast de aanval op gang. De 22-jarige Lukinga doorliep zijn voetbalschool bij Moeskroen en Club Brugge, trok vorig seizoen naar de Italiaanse derdeklasser Rieti. “Het aanbod was te mooi om zomaar naast mij neer te leggen”, vertelt de kersverse Menenaar. “Ik werd er op mijn wenken bediend met een appartement en een wagen. Maar het mooie liedje bleef niet lang duren. Op een bepaald ogenblik was er geen geld meer voorhanden en zat er niets anders op dan terug te keren naar België.”

Marlon Lukinga belandde via zijn manager bij Menen, heeft ondertussen al bijgetekend voor volgend seizoen. “De resultaten vallen dan tegen, maar ik heb het hier naar mijn zin. Met een totaal nieuwe ploeg is het geen verrassing dat we moeten knokken voor het behoud. Maar ik ben er zeker van dat we het zullen redden. Zelfs tegen de toppers hoeven we voetballend niet onder te doen. Alleen zijn we niet voldoende scherp, missen efficiëntie. Straks komen de wedstrijden van de waarheid eraan. Te beginnen zondag op Harelbeke. Naar het schijnt was Menen er nog nooit aan het feest. Voor alles moet een eerste keer zijn”, besluit Marlon Lukinga. (Fonzie)

Zondag 8 maart om 15 uur: RC Harelbeke – SCT Menen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.