SCT Menen verliest zespuntenmatch in Halle

Redactie KW

Menen hopte de rode lantaarn door te geven aan Halle. Maar op het veld van de Vlaams-Brabanders verloren de West-Vlamingen met de kleinste cijfers. Het behoud kan nog altijd voor Menen, maar dan gaat de fusieploeg na de winterstop wel serieus uit zijn sloffen moeten schieten.

Op Halle moest Menen al vroeg in de achtervolging. De thuisploeg teerde op zijn voorsprong, loerde voorturend op de counter. De bezoekers dwongen wel voortdurend veldoverwicht af, maar kansen versieren en scoren lukte net niet.

Ook na de rust kampeerde Menen voortdurend op de helft van Halle. Toen de thuisploeg in het slot tot tien herleid werd, nam de bezoekende druk nog toe. Alleen de verdiende gelijkmaker kwam er niet. Met de aangetrokken Bart Bysse, die vorige vrijdag met de beloften trainde, en de hopelijk herstelde Swiftnick Verbrugghe, hoopt Menen na de winterstop beter voor de dag te komen.

(AV – foto Bart)

SC Halle – SCT Menen: 1-0

Doelpunten: 10′ Phiri 1-0.

Menen: Carron, Schotte, Claeys (89′ Geldhof), Ribeiro, Lievrouw, Vanaudenaerde (68′ Musenge), Peers, Derrag (65′ Vandendriessche), Simoës, Santelé, Cardon.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.