SCT Menen verliest nipt op SK Berlare

Geen zege voor Menen op de laatste wedstrijd van het jaar 2015. Op Berlare werd met nipte 3-2 cijfers verloren.

Trainer Pascal Verriest, die na acht geslaagde seizoenen volgend speeljaar vervangen wordt door Joost Malfait (eerder dit seizoen bedankt voor bewezen diensten bij reeksgenoot OMS Ingelmunster) moest het andermaal met een fel gehavende ploeg doen. Dieter Meulenyzer en Niels Peers waren geschorst, spits Quentin Santelé was op skiverlof terwijl Jens Lavens nog steeds last had van de knie. Ook Swiftnick Verbrugghe en Bjorn Vandaele mogen dan de looptrainingen hervat hebben, spelen is pas voor volgend jaar. Nicolas Gezelle was na drie weken afwezigheid opnieuw beschikbaar.

Menen begon uitstekend aan de wedstrijd. Meteen na de aftrap opende de wederoptredende Gezelle de score. Tien minuten later verdubbelde Opbrouck de cijfers. De thuisploeg leek van de kaart, maar op het halfuur had Berlare genoeg aan twee dolle minuten om op gelijke hoogte te komen. Na de rust ging het gelijk op. Veel kansen vielen er niet meer te noteren. Tot Berlare in het slotkwartier de druk opvoerde, acht minuten voor tijd alsnog de winning goal scoorde. Menen probeerde nog iets aan de situatie te doen, maar de verdiende gelijkmaker kwam er niet meer.

SK BERLARE – SCT MENEN 3-2

Menen: Olievier, Kindt (86′ Huysentruyt), Allard, Vanaudenaerde, Ribeiro, Mahieu, Pottiez, Vancraeyveldt, Opbrouck, Gezelle (88′ Diallo), Loncke.

Doelpunten: 1′ Gezelle 0-1, 11′ Opbrouck 0-2, 31′ Casier 1-2, 32′ Poppe 2-2, 82’Casier 3-2.