SCT Menen stuurt Lede met lege handen huiswaarts

Ward Vanaudenaerde van Menen zet zich tussen Tomas Spotbeen en Nicolas Van Peteghem van Jong Lede. © VDB

Tegen staartploeg Lede pakte Menen verdiend de drie punten: 3-1.

De bezoekers mochten weliswaar als eerste juichen. De thuisploeg was niet onder de indruk, drukte de Oost-Vlamingen op eigen helft terug. Iets voorbij het halfuur gaf kapitein Bart Buysse het goede voorbeeld en scoorde de gelijkmaker. Twee minuten later, na een mooie actie, zette David Cardon zijn ploeg op voorsprong. Ook na de pauze leidde Menen de debatten. Tot Lede via Van Den Bossche scherp counter. Gelukkig voor de thuisploeg vertikte De Bruyne om te scoren. Menen had het begrepen en schakelde een versnelling hoger. Na een mooie actie van alweer David Cardon legde Matt Demets tien minuten voor tijd de eindcijfers vast.

(AV – foto Bart)

SCT Menen – Lede: 3-1

Menen: Depaepe, Rogie, Mahieu, Derieuw, Fiston, Harinck, (90′ Musenge), Gallo, Buysse (75′ Vanaudenaerde), Meulenyzer (90′ Vancraeyveldt), Demets, Cardon.

Doelpunten: 6′ De Landtsheer 0-1, 35′ Buysse 1-1, 37′ Cardon 2-1, 80′ Demets 3-1.