SCT Menen sluit laatste thuismatch in schoonheid af

Gregory Mahau scoorde het derde doelpunt. © (Foto VDB)

Na de nederlaag en vooral de makke prestatie op Mandel, heeft SCT Menen dan toch in schoonheid afscheid genomen van zijn thuispubliek. Wijgmaal, nochtans de nummer drie van de ranglijst en reeds zeker van een eindrondeticket, werd met een droge 3-0 nederlaag weer huiswaarts gestuurd.

De thuisploeg begon uitstekend aan de wedstrijd, mocht via Cardon al vroeg scoren. Menen hield achteraan de boel goed gesloten, brak regelmatig scherp uit. Halfweg de eerste periode liet Vervaeke de plaatselijke fans een tweede keer juichen. Na de rust hield Menen de wedstrijd rustig onder controle, kwam niet meer in de problemen. Zes minuten voor affluiten legde Mahau de eindstand vast. In het slot mocht Ward Vanaudenaerde nog even zijn opwachting maken. De 30-jarige Menenaar, die dit seizoen uitviel met een knieletsel, wou perse afscheid nemen van zijn thuispubliek.

DOELPUNTEN: 8′ Cardon 1-0, 23′ Vervaeke 2-0, 84′ Mahau 3-0.

MENEN: Olievier, Vervaeke (60′ Vanhaecke), Derieuw, Mahieu, Meulenyzer, Gallo, Buysse (89′ Vanaudenaerde), Habbas (75′ Buyssens), Rogie, Mahau, Cardon.