SCT Menen kan dan toch winnen

SCT Menen deed tegen de nieuwe hekkensluiter Dikkelvenne wat moest, hield de drie punten thuis.

Het was van 9 december geleden dat Sporting nog eens kon winnen: 2-0 tegen Westhoek. De thuisploeg begon met een kans voor Cardon het best aan de wedstrijd. Met wind in de rug zorgde Menen voor de meeste dreiging. Maar op het halfuur werd de thuisploeg koud gepakt. In de verdediging werd geaarzeld, bezoeker Martens tikte van dichtbij binnen. Menen was niet aangeslagen. Na een mooie actie van Habbas, scoorde Harinck enkele minuten later de 1-1.

Na de rust, met de wind pal op de neus, moest de thuisploeg het initiatief aan de bezoekers laten. Op het uur kreeg de bedrijvige Nyoni teveel vrijheid, liet doelman Olievier kansloos. Even later behoedde de Menense goalie Dikkelvenne van een derde treffer. Net bij het ingaan va het slotkwartier had Menen genoeg aan twee minuten om via Cardon en Vanhaecke twee keer te scoren. Daarmee bezorgt Sporting zichzelf de nodige zuurstof in de strijd om het behoud.

(FV)

DOELPUNTEN: 30′ Martens 0-1, 36′ Harinck 1-1, 60′ Nyoni 1-2, 76′ Cardon 2-2, 77′ Vanhaecke 3-2.

MENEN: Olievier, Mahieu, Derieuw, Meulenyzer, Vanhaecke, Rogie, Gallo (58′ Buyssens), Buysse, Harinck, Habbas, Cardon.