SCT Menen hervat de trainingen: “Nood aan enkele versterkingen”

De nieuwkomers die al een contract tekenden bij de grensclub. © MPM
Redactie KW

SCT Menen hervatte vandaag, maandag, de trainingen. Sporting, dat bij de aanvang van vorig seizoen ten dode werd opgeschreven, verraste vriend en tegenstander door het behoud te verzekeren en meerdere keren uit te pakken met goed voetbal. Wat het komende seizoen wordt, is momenteel nog koffiedik kijken.

Bij Menen liepen er vorig seizoen heel wat spelers die zich in de kijker speelden. Vandaar dat meerdere ploegen stonden te drummen om ze binnen te halen. Maar ook T1 Pascal Verriest bleef niet bij de pakken zitten, speurde zelfs over de grenzen naar nieuw talent. Met Axel Harinck, die na één seizoen Harelbeke terugkeert naar Menen, deed de fusieploeg alleszins een goede zaak. En ook van de jonge Ruben Dumont wordt een en ander verwacht. Wat de Franse spits Florian Markiewicz, overgekomen van Cambrai in petto heeft, zal straks moeten blijken.

Het deed wel pijn toen buur Westhoek in volle coronaperiode Yan Hornois kwam weghalen. “Het getuigde van weinig sportiviteit”, voegt Pascal Verriest er aan toe. “Hornois had aan ons zijn woord gegeven. Omdat de grenzen toen gesloten waren en iedereen in zijn kot moest blijven, was het moeilijk om zijn gegeven woord op papier te zetten. Westhoek wist ervan en toch gingen ze met succes de Fransman opvrijen. Wie zei daar ook weer, liever een goede buur dan een verre vriend?”

Zes testers

Pascal Verriest legt zich niet bij de situatie neer, blijft speuren en wil nog een drietal nieuwe spelers binnenhalen. Op de eerste training kwamen een zestal testers opdagen. “Enkele Fransen, maar ook Belgen”, verklaarde Pascal Verriest. “Het wordt uiteraard afwachten wat die mannen in petto hebben. En bovenal of hun financiële eisen passen in ons bescheiden budget.”

Zaterdag om 18 uur oefent SCT Menen op en tegen Winkel Sport.

(Fonzie)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.