SCT Menen geeft 2-0 voorsprong uit handen

Kenzo Verheuge (links) in duel met de Meense Axel Harinck. © foto VDB

SCT Menen begon uitstekend aan het nieuwe seizoen. Na een mooie actie van de technisch vaardige Sané, die de bezoekende defensie veel kopbrekens bezorgde, reageerde Harinck sneller dan de Dikkelvense verdedigers, trapte zijn ploeg op voorsprong.

Menen bleef goed combineren, kwam net voor het kwartier, met de hulp van een blunderende doelman, via Vanleynseele op 2-0. De bezoekers slaagden er aanvallend niet in een vuist te maken, mochten zich net voor de rust gelukkig achtten dat het schot van Mahau enkele millimeters naast ging.

In de tweede helft slaagde Menen er niet meer in om Sané in stelling te brengen, nam de bezoekende druk toe. Mahau dreigde nog even met een geplaatste bal, maar het was Cardon, ex-Menen, die 20 minuten voor tijd de aansluitingstreffer scoorde.

Dikkelvenne gooide nu alles en iedereen in de aanval, scoorde zes minuten tijd, opnieuw Cardon, van op de strafschopstip de gelijkmaker. Aan de overkant kwam Harinck nog dicht bij de 3-2 zege.