SCT Menen en beloften KV Kortrijk speelden (voorlopig) laatste oefenwedstrijd in de regio

De lichaamstemperatuur van de toeschouwers werd gemeten. © MP
Redactie KW

In de vooravond raakte bekend dat Voetbal Vlaanderen alle regionale voetbalwedstrijden verbiedt tot en met 25 augustus. Het oefenduel tussen KSCT Menen uit tweede amateurklasse en de beloften van KVK mocht wel nog doorgaan. Voorlopig de laatste pot voetbal in de regio.

Voetbalclub Menen nam wel de nodige maatregelen en zorgde voor looplijnen voor de toeschouwers, de temperatuur van de fans werd gemeten bij het betreden van het stadion en er werd een mondmaskerplicht ingevoerd. Al was niet iedereen daarvan op de hoogte.

Er daagden een kleine 100 toeschouwers op en zij zagen een stevig vriendschappelijk duel dat de beloften van KVK wonnen met 2-4. De scheidsrechter trok verschillende gele kaarten en wees drie keer naar de strafschopstip. KVK mocht in de allerlaatste minuut nog juichen maar die taferelen zullen we de komende maand niet meer zien gezien de nieuwe beslissing van Voetbal Vlaanderen.

Menentrainer Pascal Verriest reageert met gemengde gevoelens op de beslissing van Voetbal Vlaanderen om wedstrijden te verbieden tot en met 25 augustus. “Enerzijds begrijp ik het wel want blijkbaar is de heropflakkering van het virus wel degelijk serieus, maar anderzijds vind ik het toch jammer dat we de komende maand weer zonder doel moeten trainen. De beslissing is toch wel drastisch. Als je de lijn doortrekt dan zouden café’s ook weer moeten sluiten, toch?”

“Voor mijn ploeg is het extra vervelend, want wij hadden de komende weken nog heel wat oefenwedstrijden gepland, omdat we nog volop spelers aan het testen zijn en nog een paar extra aanwervingen willen doen. Dat wordt nu een stuk moeilijker om op basis van trainingen te beslissen. Maar misschien gaat de transferperiode door deze uitzonderlijke omstandigheden nu ook wel verlengd worden. Een normale competitie wordt nu al zo goed als onmogelijk. Het staat al vast dat de competitie met vertraging zal starten. Leuk is anders en niemand weet hoe dit verhaal zal eindigen”, aldus de T1 van Menen.

Ook keeper van KSCT Menen Benoit Degruyter baalde na de voorlopig laatste oefenmatch van het prille seizoen. “We werkten toe naar de officiële wedstrijden voor de Beker van België over twee weken, maar nu is het helemaal terug naar af. De trainingen gaan voorlopig wel nog door maar wie zal er gemotiveerd zijn om zomaar zonder wedstrijden in het verschiet volle bak te trainen? En wie weet worden de maatregelen op termijn nog verstrengd. Dit is echt geen pretje.”

(MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.