SCT Menen dwingt leider Mandel tot een knieval

© VDB

Na Winkel nam Menen nu ook de scalp van Mandel. De leiders begonnen nochtans sterk aan de wedstrijd, drukten meteen Menen op eigen helft terug.

Ondanks hun voortdurend overwicht en afstandsschoten, moesten de bezoekers uit hun doppen kijken voor de counters van Menen. Eerst kon Vanhaecke niet bij een vrijschop van Cardon. Aan de overkant moest doelman Olievier de handen uit de mouwen steken op een kopbal van Coppin.

Met de rust in zicht was Menen niet ongelukkig met de 0-0 score. Maar plots sloeg het spelbeeld volledig om. Aan vijf minuten en drie stilstaande fasen had de thuisploeg genoeg om drie keer te scoren. Die van Mandel stonden erbij en keken ernaar. Vooral het eerste doelpunt van Harinck was er eentje voor You Tube.

Meteen na de pauze bezorgde Mandel zich met twee vroege treffers opnieuw hoop. Menen moest alle hens aan dek roepen om de leiders een halt te roepen. Vooral de bedrijvige Clyncke zaaide regelmatig verwarring in de Menense gelederen. De thuisploeg overleefde de storm, versierde op de counter via Cardon en Harinck zelfs nog twee uitstekende kansen.

DOELPUNTEN: 39′ Harinck 1-0, 43′ Derieuw 2-0, 45′ Vervaeke 3-0, 49′ Clyncke 3-1, 51′ Coppin 3-2.

MENEN: Olievier, Derieuw, Vervaeke, Rogie, Meulenyzer, Gallo, Harinck, Mahau (83′ Schelstraete), Vanhaecke (63′ Habbas), Cardon (90′ Varez).

MANDEL: Laleman, Mulliez, Bailly, Lorthiois, Pyck, Raes, Beyens, Tamsin, Clyncke, De Oliveira, Coppin.