Scorende veteraan Dimitri De Bue helpt jong SV Anzegem uit de nood

Dimitri De Bue won een punt voor SV Anzegem. (gf)
Redactie KW

SV Anzegem-Jong Helkijn was een kelderduel in vierde provinciale C. Niks speciaal, tot een oude rot van 39 jaar in de toegevoegde tijd de gelijkmaker binnen pegelde (3-3) en net vóór affluiten nog een bal van de lijn haalde.

De naam van die held? Deerlijknaar Dimitri De Bue, die tien jaar geleden de deur van het provinciale voetbal achter zich dicht had getrokken, maar voor SV Anzegem nog eens z’n oude sloffen aantrok. “Maar ik ben nooit gestopt met voetballen”, lacht De Bue. “Na mijn afscheid bij Anzegem heb ik tien jaar lang in een liefhebberscompetitie gespeeld. Maar ik ken wel nog altijd wat mensen bij de club, en via de ploegverantwoordelijke was me ten ore gekomen dat de eerste ploeg door het ontbreken van vele studenten in spelersnood zat. Ik heb daarop meteen gezegd dat hij me mocht bellen als ze geen oplossing vonden.”

Een telefoontje later stond De Bue op het wedstrijdblad tegen Jong Helkijn, al had dat heel wat meer voeten in de aarde dan gedacht. “Ik stond blijkbaar niet meer ingeschreven bij de bond, wat niet zo raar is na tien jaar inactiviteit op dat niveau. Pas twee dagen voor de wedstrijd was ik speelgerechtigd, een opluchting.”

“Of ik uitkeek naar de match? Ja natuurlijk, zo’n wedstrijd op het eerste veld, met de eerste ploeg, is nog altijd wat anders dan cafévoetbal op zondagmorgen. En als je dan ook nog eens kunt scoren, dan wordt het nóg beter”, glundert De Bue. “Ik was trouwens niet de enige veteraan op het veld, ook Jurgen Geeraert deed als 39-jarige nog eens mee. De andere spelers waren bijna allemaal in de jaren negentig geboren, kun je nagaan! Op de koop toe debuteerde er ook nog een jonge gast, een zoon van een vriend van mij, die ik al ken van toen hij drie jaar was. Heel raar, maar ook plezant!”

Ik stond samen in de ploeg met de zoon van een vriend, die ik ken sinds hij drie jaar is

Had De Bue daags na de wedstrijd hulp nodig om de trap af te strompelen, of kon hij het nog alleen af? “Ik heb wel flink wat last gehad van stijfheid in de spieren,” lacht de verdediger, “maar zo erg was het nu ook weer niet. Vooraf was ik wat bang geweest van het fysieke aspect, maar uiteindelijk viel dat wel mee. Nu goed, ik ben dat gewoon hoor. Ik geraak zelfs de dag na een wedstrijd bij de liefhebbers moeilijk uit mijn wagen. Of er nog matchen aankomen bij Anzegem? Dat kan. Als ze me nodig hebben, sta ik klaar. Maar het hangt van de studenten af. Ik heb er in ieder geval wel zin in!” (JS)

Zondag 20 januari om 14.30 uur: Desselgem SV Anzegem B.