Scor – SV Ingelmunster is derby én topper

Trainers Rony Goemaere (Ingelmunster) en Eric Verstraete (Scor) klinken in café de Hazekapel vooraf al eens op de derby. © foto CLY
Redactie KW

In de Mandelgemeenten is de confrontatie tussen SC Oostrozebeke en het nieuwe en ambitieuze SV Ingelmunster hét gespreksonderwerp. De twee teams worden geleid door twee rasechte Brigands: kleinveehandelaar Eric Verstraete en lo-leraar met pensioen Rony Goemaere. We brachten de twee trainers rond de tafel in afwachting van de derby van komende zaterdag.

Eric Verstraete en Rony Goemaere hebben als speler en als trainer al heel wat voetbalwatertjes doorzwommen. Het zijn ook leeftijdsgenoten, alle twee 65 jaar. Meester Rony, zoals hij nog steeds in de volksmond wordt genoemd, voetbalde zelf tot zijn 36 jaar en speelde zowel in de nationale als de provinciale reeksen. Toen hij met het actieve voetbal stopte, werd hij trainer. Onder meer T2 bij KFC Izegem, maar ook in Ingelmunster en hij eindigde enkele jaren geleden in Wielsbeke.

“Toen ik vorig jaar te horen kreeg dat Mandel United zou verkassen naar Izegem en in Ingelmunster een nieuw voetbalproject zou worden opgestart, heb ik meteen te kennen gegeven dat ik daar mijn medewerking wilde aan verlenen. Ik stelde alleen als voorwaarde dat ik naast mij een tweede hoofdtrainer wilde. Ik kwam uit bij Jan Verhoeyen, die niet lang aarzelde.”

Eric Verstraete is een ingeweken Zwevezelenaar. “Ik kreeg in Zwevezele mijn jeugdopleiding. In totaal speelde ik 25 jaar actief voetbal bij onder meer Zwevezele, Wingene en Ingelmunster en schakelde daarna over op het trainerschap. Ik begon als jeugdtrainer en trainde daarna de eerste ploegen van Desselgem, Kachtem, Ruiselede, Kanegem, Pittem en nu voor het tweede seizoen Oostrozebeke.”

Genoeg kwaliteit

“Toen vaststond dat Ingelmunster na het vertrek van Mandel United van nul zou herbeginnen, zijn we meteen in gang geschoten”, legt Rony Goemaere uit. “Samen met het bestuur slaagden we erin een lijst samen te stellen van een dertigtal spelers die ooit hun opleiding hadden in Ingelmunster of in de gemeente wonen. Uit die lijst van 30 werden na veel contacten 20 namen weerhouden, genoeg voor het vormen van een A- en een B-elftal. We slaagden erin een vaste kern van 18 spelers samen te stellen, maar af en toe worden ook enkele jongens uit het B-elftal opgevist. Er is alvast genoeg kwaliteit om bovenin mee te draaien in vierde provinciale C.”

Eric Verstraete en Rony Goemaere voor de Hazekapel, met Martin Vervaeke.
Eric Verstraete en Rony Goemaere voor de Hazekapel, met Martin Vervaeke.© foto CLY

Trainer Eric Verstraete, die vorig seizoen al Scor onder zijn hoede had, moet het naar eigen zeggen vooral doen met jeugd, wat jammer genoeg leidde tot de degradatie naar vierde provinciale. “Die jongens hebben intussen heel veel geleerd en beginnen te renderen. Op mijn aandringen volgde een kwaliteitsinjectie van een viertal nieuwe spelers zoals een nieuwe doelman, een centrale verdediger en een spits. Bij Scor is nu voldoende talent aanwezig voor de top vijf van vierde provinciale C.”

Elkaar waard

De hamvraag is natuurlijk: wie trekt zaterdag aan het langste eind in de derby? “Wij gaan zeker geen verstoppertje spelen en willen vooral degelijk voetbal brengen”, zegt Eric Verstraete. “SVI heeft veel maturiteit, maar wij genieten het thuisvoordeel en dat is zeker niet onbelangrijk. We gaan ons ook niet verschuilen achter blessures: iedereen is inzetbaar. Hoe dan ook gaan wij vol voor de winst.”

Ook trainer Rony Goemaere gelooft in de kansen van zijn team. “Wij zijn heel sterk gestart met vijf zeges op vijf, maar we troffen wel al enkele minder ploegen. Het is moeilijk in te schatten hoe we voor de dag zullen komen tegen de sterkere teams zoals Rekkem en Oostrozebeke. Scor is een goed voetballende ploeg en ik denk dat we elkaar waard zijn. Een gelijkspel behoort zeker tot de mogelijkheden, al gaan we voor de volle pot.” (CLY)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.