Scoort Siebren Rutten opnieuw voor Avelgem A?

Redactie KW

Na goals tegen Otegem en Club Roeselare hoopt de 19-jarige Siebren Rutten zondag ook tegen Moorslede de netten bol te zetten.

De 19-jarige Siebren Rutten speelt al sinds zijn vijftiende bij Avelgem. Hij kwam over van Oudenaarde en had daarvoor ook een deel van zijn jeugdopleiding bij Zulte Waregem genoten. “Kenzo Deleye, een vriend van mij, speelde ook bij Oudenaarde, maar maakte de overstap naar Avelgem”, legt Rutten uit. “En hij overtuigde mij toen om ook voor Avelgem te kiezen. Ik begon dit seizoen in het B-elftal in vierde provinciale. Twee weken geleden mocht ik voor het eerst met de A-ploeg mee, tegen Otegem. Ik viel het laatste half uur in. We verloren wel, maar ik scoorde. Vorige week maakte ik tegen Roeselare de hele match vol, gaf een assist en scoorde opnieuw. Ja, ik ben superblij.”

Zondag trekt Avelgem richting rode lantaarn Moorslede. “Op zich lijkt dat een haalbare kaart, maar we mogen zo’n wedstrijd niet ongeconcentreerd aanvatten. We moeten winnen, zodat we de aansluiting met de middenmoot niet verliezen. Ik hoop er weer bij te zijn. Al moet ik toegeven dat er nog wat werk aan de winkel is. Zeker op conditioneel vlak, want het gaat er in tweede een stuk rapper aan toe dan in vierde provinciale.” (MVA)

Zondag 19 januari om 15 uur: Moorslede – Avelgem A.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.