Sciandri Jacques combineert bij Zulte Waregem sociale media met persrelaties

© foto LOO
Redactie KW

Op een dag vind je de job van je leven, de rest van het spreekwoord ken je. Het is zeker van toepassing op Sciandri Jacques. De 23-jarige Harelbekenaar is sinds november 2019 aan de slag bij Zulte Waregem, om er de boodschappen op sociale media te verzorgen. Medio april kreeg hij daar ook de verantwoordelijkheid over de persrelaties bij. “En zeggen dat ik bijna zelf sportjournalist zou zijn geworden…”

Het hoeft geen verbazing te wekken dat Sciandri Jacques zijn brood verdient met een communicatiejob. “Aan Howest volgde ik de opleiding communicatiemanagement”, vertelt hij. “Toen ik was afgestudeerd, werkte ik eerst een jaar bij AGO interim, als social media marketeer en -planner. Omdat die functie eerder theorie- dan praktijkgericht was, ging ik vervolgens op interimbasis aan de slag voor de VRT, waar ik voor radiozender MNM online content creëerde.”

Intussen leerde Sciandri, die altijd gefascineerd was door sport, ook de club Zulte Waregem kennen. “Zes jaar geleden begon ik er tijdens zomerstages kinderen te begeleiden, drie jaar later ging ik er aan de slag als jeugdtrainer. Op een dag polste Maarten Moerman naar mijn interesse om op wedstrijddagen mee te werken aan audiovisuele boodschappen in het stadion.”

Vast contract

“Dat resulteerde in november 2019 in een vast contract, als verantwoordelijke voor het maken en monteren van filmpjes en boodschappen voor sociale media. Dat is helemaal mijn ding.”

Halfweg april kwam daar nog een belangrijke functie bij. “Sindsdien combineer ik sociale media met het opvolgen van relaties met de pers. Door de coronacrisis was het op voetbalvlak de voorbije maanden een stuk rustiger, waardoor ik niet voor de leeuwen werd gegooid en me stelselmatig kon inwerken. Het contact met spelers en de technische staf? Ik was wat bevreesd dat dit nogal stroef zou lopen, zeker als het over aanvragen voor interviews gaat, maar iedereen werkt uitstekend mee. Uiteraard zijn ze iets losser voor de door de club beheerde media dan in gesprekken met andere journalisten, maar het is fijn om vast te stellen dat iedereen heel professioneel is.”

Het had geen haar gescheeld of Sciandri stond aan de andere zijde. “Vlak voor ik door Essevee werd gepolst voor deze vaste job, stond ik op het punt me in te schrijven voor een tweejarige opleiding tot sportjournalist. Sport heeft me altijd gefascineerd. Dat heb ik mee van mijn vader Kurt, die spijtig genoeg tien jaar geleden overleed. Hij koos mijn voornaam vanuit zijn bewondering voor gewezen profrenner Maximilian Sciandri, die in de jaren 90 hoge ogen gooide.”

De nieuwe competitie

“Mijn vader was ook een fervent voetballiefhebber, ik heb me al verschillende keren afgevraagd hoe trots hij zou zijn mocht hij weten dat ik bij een club uit de hoogste voetbalklasse werk. Ik kijk in elk geval uit naar de start van de nieuwe competitie, dan zal het voor mij vermoedelijk nog een stuk drukker worden, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het ook dan wel zal loslopen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten