“Schorsing voor Agbo, 1.000 euro boete voor KV Kortrijk”

Het Bondsparket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond vroeg dinsdag een schorsing voor Standard-middenvelder Uche Agbo. De Nigeriaan kreeg twee keer geel in de wedstrijd in en tegen KV Kortrijk. Ook de thuisclub werd vervolgd voor de ongeregeldheden met de supporters.

© VDB

Uche Agbo zou één match moeten brommen na zijn uitsluiting tegen KVK. De schorsing gaat in op 17 januari. Daarnaast vraagt het Bondsparket ook een boete van 400 euro. Verder werd ook een boete van 1.000 euro voor KV Kortrijk vooropgesteld voor ‘de houding van de supporters’. Standard riskeert als club dan weer een boete van 500 euro voor Bengaals vuur vanuit het bezoekersvak.

In de met 2-1 verloren wedstrijd van de 21e speeldag op het veld van KV Kortrijk kreeg Agbo op slag van rust zijn tweede gele en dus rode kaart. De 22-jarige Nigeriaan maakte een wilde tackle op Stojanovic, die evenwel niet werd geraakt. Agbo was het niet eens die beslissing van scheidsrechter Nathan Verboomen, ging in discussie met de ref en weigerde van het veld te stappen. Toen hij dat dan uiteindelijk wel deed, ging hij in de clinch met het thuispubliek. Daarbij stak de Nigeriaan meermaals zijn middelvinger op. Verboomen nam het incident met Agbo op in zijn verslag, waardoor de middenvelder vervolgd kon worden

In het Guldensporenstadion van KV Kortrijk was ook een Match Delegate aanwezig die de incidenten opnam in een verslag. Op basis van dat rapport vorderde het Bondsparket een boete voor KVK. De Match Delegate constateerde dat er voorwerpen naar Agbo gegooid werden en dat Agbo geprovoceerd werd, over spreekkoren of haatdragende boodschappen wordt niet gerept.

Volgens Standard liet de thuisaanhang zich racistische en anti-Waalse slogans en spreekkoren ontvallen. “Bij het verlaten van het terreinwerd Agbo ook overvloedig bekogeld met bierbekers. De middenvelder reageerde daarop”, stelde Standard in een officiële mededeling. KV Kortrijk wees naar Agbo zelf en vroeg zich af waarom de Nigeriaan niet de kortste weg naar de kleedkamer nam.

https://twitter.com/Belgianfootball/status/948155125138362368Belgian Footballhttps://twitter.com/Belgianfootball
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
550rich3153600000Twitterhttps://twitter.com1.0

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.