Scheidsrechter verliest de pedalen tijdens wedstrijd U14 KSV Roeselare -R.Antwerp FC

Redactie KW

Het incident gebeurde een goede 10 minuten voor het einde van de wedstrijd bij een 2-3 stand in het voordeel van de leider, die zaterdag doorging om 11 uur op Schiervelde.

De scheidsrechter haalde een zoveelste onzinnige en onterechte gele kaart uit zijn zak. Daarmee sloot hij binnen de enkele minuten een derde speler van Antwerp uit voor een futiliteit. Een rood-wit spelertje verloor zijn schoen en maakte het snel vast op het plein en dat had volgens de scheidsrechter moeten gebeuren buiten het veld. Van zijn ellenlange getrokken lijst was er misschien een terechte bij, zeiden de aanwezige clubverantwoordelijken van beide ploegen na de wedstrijd. Na de derde uitgedeelde kaart, gaf de scheidsrechter er plots de brui aan, als reden gaf hij een kwetsuur aan. Toen hij het veld verliet en een vader van een van de uitgesloten jongeren op een heel gewone toon vroeg waarom hij voor zo’n kleinigheden kaarten trok, deelde hij aan de man een ferme klap uit en trok zijn kleedkamer in en sloot zijn deur. Niemand achtervolgde hem, want hij kreeg de sleutel voor de wedstrijd van de uit- en thuissupporters verantwoordelijken.

Nadat hij zich aangekleed had, verliet hij het stadion langs een andere zijde. Enkele kinderen stonden even te wenen na dit incident. Maar de laatste 10 minuten konden achteraf toch in een heel serene sfeer verdergezet worden onder leiding van een bezoekende verantwoordelijke en eindigde op 2-3, de stand die er ook al was toen de scheidsrechter het plein verliet.

De wedstrijd verliep over de hele duur op een sportieve en vriendschappelijke sfeer. De laatste 10 minuten werden gespeeld met nog 7 veldspelers van Antwerp en hun doelman. De thuisspelers speelden enkel de bal rond en deden geen enkele poging meer om nog gelijk te stellen, wat de bezoekende aanhang en hun verantwoordelijken sterk waardeerden. De politie zat na de wedstrijd samen met de dirigenten van beide clubs. De getroffen ouder diende een klacht in tegen de betrokken ref in bij de RIHO politie.

De beide clubs hebben in een interne brief dit voorval aan de K.B.V.B. gemeld en benadrukken dat er tussen de beide clubs, nu en in het verleden zich nog nooit enig incident voorgedaan heeft en dat zij goed met elkaar opschieten. Verantwoordelijke van de bovenbouw Kurt Vercamp (KSVR) had ook gisteren een onderhoud over het incident met Pascal Engels, Voorzitter van het Bureau Arbitrage West-Vlaanderen. Neutrale toeschouwers die veel duels bijwonen zeiden achteraf dat deze scheidsrechter, die ze op Schiervelde al een paar keren zagen, soms weleens rare hersenkronkels heeft als hij een voetbalpartij moet fluiten.

(FBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier