Scheidsrechter Frederik Geldhof slaagt opnieuw niet in fysieke proeven

© BELGA
Redactie KW

Scheidsrechter Frederik Geldhof is donderdagavond op de terreinen van het Belgian Football Center in Tubeke opnieuw niet geslaagd voor zijn fysieke testen. De 41-jarige Lauwenaar haakte tijdens de intervalproeven af met een blessure.

Semi-prof Erik Lambrechts legde in de herkansingen zijn theoretische proef met succes af. Luc Wouters, die bij de eerste proeven op 22 juli op vakantie was, en Christophe Dierick slaagden voor hun fysieke proeven. Zij kunnen vanaf de zevende speeldag in de Jupiler Pro League opnieuw aangeduid worden. Sébastien Delferière werd eind juli vrijgesteld en kreeg donderdagavond zijn eerste examens, maar kon die door een blessure niet afleggen. Hij komt in oktober aan bod. Frederik Geldhof moet nu wachten op de volgende scheidsrechterstesten, die ten vroegste in januari worden georganiseerd.

Afgelopen week zette Serge Gumienny, die bij de eerste examenronde met vakantie was, een punt achter zijn scheidsrechtersloopbaan. Hij noemde de fysieke testen te zwaar. “Vorig jaar werden de scheidsrechtersproeven op een atletiekpiste afgewerkt. Nu worden de examens op een kunstgrasveld georganiseerd. Dat is een grote aanpassing, dat ontken ik niet”, vertelde scheidsrechtersbaas Johan Verbist, die wel weerlegt dat de proeven te zwaar zijn. “De gebuisde scheidsrechters hebben hier lessen uit getrokken. Zij zullen zich voortaan beter moeten voorbereiden. Dat weten ze zelf, ik moet daar geen druk op leggen.”