Scheidsrecher Bart Zeebroek promoveert

Na een periode bij de VAR mag Bart Zeebroek opnieuw het veld op. © FRO
Redactie KW

Oostendenaar Bart Zeebroek mag volgend seizoen opnieuw aan de slag als veldscheidsrechter in eerste amateurklasse.

Bart Zeebroek (39), in relatie met Tahnee Verkempinck en papa van Célèste en Lauric, startte zijn voetbalcarrière bij Hermes Oostende en KV Oostende. Als junior volgde hij al de scheidsrechterscursus. Na enkele jaren activiteit in de jeugdrangen en het provinciaal voetbal, stootte hij door naar het nationale voetbal.

Hij floot wedstrijden in tweede nationale, maar werd afgeremd door een enkelblessure. Na twee jaar hernam hij in derde klasse, waar hij nog drie jaar actief was. In het seizoen 2017-2018 stapte hij over naar de VAR en volgde anderhalf jaar wedstrijden van eerste klasse in het befaamde busje. De coronacrisis gooide roet in het eten en de competitie werd stopgezet.

Oostendse Scheidsrechterskring

Bart kreeg ondertussen heimwee naar het veld en deed zijn aanvraag om weer wedstrijden te fluiten. Na enkele jaren mag hij komend seizoen weer wedstrijden leiden in de hoogste amateurklasse (met Knokke en Roeselare) en die kans wil hij met veel ambitie aangrijpen.

Bart Zeebroek, beroepshalve al 17 jaar leraar Frans aan het college Petrus & Paulus in Oostende, is van in het begin van zijn scheidsrechterscarrière ook lid van de Oostendse Scheidsrechterskring. Hij fungeerde, tot vorig seizoen, tien jaar lang als voorzitter. Nu is hij nog steeds actief lid en achter de schermen deelt hij graag zijn ervaring met de jonge collega-scheidsrechters. (Fons Roets)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier