SC Wielsbeke komt dicht bij de zege, maar speelt gelijk tegen FC Park Houthalen

Er werd gedraaid met 1-1 en dat was ook een logische stand bij de rust. Daarna nam Wielsbeke de match stevig in handen, maar de verdiende winning goal bleef uit.

Ben Mestdagh ontzet met het hoofd. © Bart

De match begon met een kwartier vertraging omdat de spelersbus van FC Park Houthalen lang in de file had gestaan op de Brusselse Ring. Na een rit van ruim vier uur kwamen de spelers pas een klein halfuur voor de aftrap in Wielsbeke aan.

De thuisploeg sneed de partij het best aan en na een doorsteekpas van Coopman moest Domingez Vlieghe foutief afstoppen. Vlieghe zette de strafschop feilloos om. Na een goeie solo kon Coopman nog net afgestopt worden. Slecht uitverdedigen leidde tot de gelijkmaker. De Man recupereerde de bal en na een dubbelpas met Van Hoegee geraakte hij centraal door de verdediging en hij nam Vandenborre tegenvoets.

Delporte mikte een goeie kans over en een vluchtschot van Coopman ging dezelfde richting uit. Houthalen hanteerde vooral de lange bal en zo stuurde Grossi Vangronsveld weg, maar Beeuwsaert keerde het gevaar. Daarna was vooral Wielsbeke aan zet.

Zoeken naar de verdiende overwinning

Op een vrije trap van Coopman kopte Vanoverbeke achterwaarts op de paal en een kopbal van Mestdag ging naast. De bezoekers geraakten slechts één keer aan de overkant. Van Hoegee trok vanop links voor en De Man geraakte net niet bij die laterale voorzet.

Wielsbeke bleef zoeken naar een verdiende overwinning. Driesen veegde een kopbal van Vlieghe van de lijn en na een kruispas van Wullaert strandde De Schrijver op een verdediger. De laatste vrije trap van Vlieghe ging naast, waardoor Wielsbeke op een gelijkspel bleef steken.

(IVD)

Doelpunten: 7′ Vlieghe 1-0 (str.), 20′ De Man 1-1.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.