SC Basix is de laatste ploeg uit onze regio in het Bedrijfsvoetbal: “Onze ruime kern is een unicum in deze tijden”

(foto PC)
Redactie KW

In het gewest Zuid van de West-Vlaamse Bedrijfsvoetbalbond is SC Basix aan zijn derde campagne bezig. De ploeg van voorzitter Balder Six rekent op een rustig seizoen, ook al was de competitiestart niet zoals verwacht.

“Voor dit seizoen wisten we een kern van ongeveer 25 spelers bijeen te krijgen”, steekt ploegafgevaardigde Pol Vander Eecken van wal. “Zeker voor een ploeg in het Bedrijfsvoetbal is dat toch een unicum. Dat zorgt er dan ook voor dat we wekelijks bijna met een voltallige selectie zitten en er ook wisselspelers zijn. Daardoor hadden we wel een goed gevoel voor deze competitie. Op z’n minst moeten we toch ergens halverwege het klassement kunnen eindigen, met geregeld een uitschieter. De start was niet meteen zoals gehoopt, zeker de match tegen Vlasboys was een afknapper, maar we wanhopen niet.”

SC Basix was drie jaar geleden een nieuwe ploeg, maar eigenlijk ook weer niet. “Sinds jaren ging onze club onder de naam FC Atlas door het leven in de Kortrijkse competitie Schepen Byttebier. In 1995 zijn we dan verhuisd naar het West-Vlaams Bedrijfsvoetbal en hadden we uitvalsbasissen in Kortrijk, Heule, Gullegem en Bellegem. Toen onze hoofdsponsor in 2018 afhaakte, moesten we op zoek naar een vervanger om de ploeg niet teniet te laten gaan.”

“Onze huidige voorzitter Balder Six en ondervoorzitter Birger Deblauwe, de twee zaakvoerders van de firma Basix, waren onmiddellijk bereid om hun bedrijf aan onze club te verbinden. Nieuw is wel dat we voortaan het sportcentrum in Kachtem hebben als thuisterrein.”

Apart sportief luik

SC Basix stoelt op een stevige structuur. “Naast de eerder genoemde bestuursleden en ikzelf als penningmeester/afgevaardigde is er nog een volledig apart sportief luik met Fabien Beerlandt als hoofdcoach en zoon Stijn als assistent. Vergeten we zeker ook niet erevoorzitter Wim Devloo.”

“Bij ons kent elk zijn taak en dat is onze sterkte. Onze ploeg kan dus zeker nog lang doorgaan, wat in de huidige omstandigheden niet zo evident is. Toen ik in 1995 bij de club kwam, waren er nog vier gewesten in het Bedrijfsvoetbal, nu nog één reeks in het Zuiden met tien ploegen”, besluit Pol Vander Eecken.

(SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.