Sandra van Club NXT twee speeldagen geschorst

Het Disciplinair Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag drie speeldagen schorsing (waarvan twee effectief) en een boete van 1.250 euro (waarvan 1.000 effectief) op gelegd aan middenvelder Cisse Sandra van Club NXT.

© (Foto BELGA)

De schorsing is het gevolg van een tackle in de wedstrijd Union-Club NXT van 25 oktober. Op slag van rust raakte Sandra zijn Brusselse tegenstander met studs vooruit op de enkel. Scheidsrechter Geldhof bestrafte de middenvelder met een gele kaart, maar door de Reviewcommissie kreeg de fase nog een disciplinair staartje.

Het Bondsparket zag er ook een vrijwillige poging van Sandra in om de tegenstrever een pootje te lichten. Er werd drie wedstrijden schorsing (waarvan 2 effectief en één met uitstel) evenals een boete van 1.250 euro (waarvan 1.000 effectief en 250 met uitstel) geëist. Na het bekijken van de vertraagde beelden stelde bondsprocureur Ebe Verhaegen die vordering bij naar één speeldag effectief en één met uitstel.

Toch weerhield het Disciplinair Comité de aanvankelijke strafmaat. “Hoewel het de bedoeling van Sandra lijkt te zijn om de bal te recupereren, maakte de intensiteit waarmee hij frontaal naar zijn tegenstander toe gaat, alsook de hoogte van zijn uitgestrekte been, het een gevaarlijke tackle waarmee hij de integriteit van zijn tegenstander in gevaar brengt. Deze actie moet dan ook bestraft worden”, klinkt het in de uitspraak. “De vertraagde beelden kunnen het foutieve karakter van de tackle evenmin ontzenuwen.”

Tenzij Club beroep aantekent tegen de sanctie is Sandra geschorst voor de competitieduels tegen Westerlo (14/11) en Lierse Kempenzonen (20/11).

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.