Sam Van Crugten, de Timmy Simons van Sporting Keiem

Sam Van Crugten kijkt uit naar het komende seizoen. (foto MG)
Redactie KW

Hij wordt er binnenkort 43, maar Sam Van Crugten lijkt onverslijtbaar. Als ervaren rot moet de Diksmuideling Sporting Keiem aan een stekje in de linkerkolom in derde provinciale helpen.

“Ik heb lang getwijfeld om er nog een jaartje bij te doen”, bekent Sam Van Crugten. “Stoppen met voetballen spookte enigszins wel door mijn hoofd, want ik wil vermijden dat het beruchte ‘jaar te veel’ er zou komen. Bovendien had ik na een lastig seizoen met veel ups en downs de motivatie een klein beetje verloren.”

Toch besliste de 42-jarige Diksmuideling er nog een jaartje bij te doen. “Er waren een tweetal zaken die me over de streep hebben trokken: het kunstgrasveld dat er volgend seizoen zeker komt in Keiem en de versterkingen die erbij komen (Keiem haalde onder meer Steven Thuillier, Stijn Calcoen en Tom Gadeyne binnen, red.). Bovendien kan mijn lichaam het nog steeds aan en heb ik zelden last van blessures.”

Getwijfeld

Van Crugten kreeg zelfs nog een tweetal aanbiedingen van andere clubs uit de regio. “Eendracht Jonkershove lonkte naar mijn diensten en deed een mooi voorstel. Ik heb sterk getwijfeld, maar ik ben niet de persoon die snel van ploeg zal veranderen, dus opteerde ik voor een extra jaar Keiem. Ik kreeg ook een berichtje van Karl Vannieuwkerke om me terug te halen naar de tweede ploeg van KSV Diksmuide, maar dat ging uiteindelijk niet door.”

De verdediger is optimistisch gestemd naar volgend seizoen toe. “Het afgelopen jaar was door omstandigheden heel lastig. Door de krappe kern was er weinig aanwezigheid op training en was het moeilijk om een constante in onze prestaties te krijgen. Voor volgend seizoen ambiëren we een stekje in de linkerkolom tussen plaats vijf en acht. Al wat meer is, zien we als een bonus.”

Ploeg op sleeptouw nemen

“Mijn eigen ambitie blijft om zoveel mogelijk te spelen. Als ervaren man zal ik weer voornamelijk in de centrale as opgesteld worden. Vorig seizoen werd ik hoofdzakelijk als centrale verdediger uitgespeeld, maar ik kan gerust ook een rijtje hoger uit de voeten. Het zal mijn taak zijn om bij te sturen op het veld en de ploeg op sleeptouw te nemen. We hopen een goede organisatie neer te poten en dan is het hopen dat we op de juiste momenten kunnen prikken. We zullen het sowieso van het collectief moeten hebben.”

Jaar per jaar

“Of het dit jaar mijn laatste seizoen wordt? (lacht) Dat is een goede vraag. Laat ons zeggen dat ik het jaar per jaar bekijk. Vorig seizoen dacht ik ook dat het mijn laatste jaar zou zijn, maar kijk… De kans bestaat dat het nu effectief mijn laatste jaartje zal zijn, maar alles hangt af van het lichaam en de motivatie. Na mijn carrière zou ik sowieso de draad als jeugdtrainer weer willen oppikken, maar misschien neem ik eerst wel een sabbatjaar. Maar dat is allemaal toekomstmuziek, want ik wil eerst nog een goed seizoen draaien met Keiem.” (SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier