Rupel Boom krijgt licentie, KFC Mandel United moet dus eindronde spelen

Rupel Boom vierde het gelijkspel op Mandel United, een week later mocht er gefeest worden om de titel en nu opnieuw feest omwille van het verkrijgen van de licentie. © VDB
Wouter Vander Stricht

Vrijdagmorgen kreeg Rupel Boom te horen dat het de licentie krijgt toegekend. Goed nieuws voor de Antwerpenaars, maar niet voor KFC Mandel United. De fusieclub moet nu via de eindronde de promotie zien te realiseren. Zondag om 18 uur afspraak in de Brigand Arena voor Mandel United – Sp. Hasselt.

KFC Mandel United promoveert dus niet rechtstreeks naar de eerste amateurklasse. Kampioen Rupel Boom kreeg via het BAS vrijdagmorgen 4 mei de licentie toegekend.

Bij KFC Mandel United wist men eigenlijk al waar de klepel hing. Het dossier dat de voetbalbond had opgebouwd, vertoonde behoorlijk wat hiaten. Daar speelden de advocaten van Rupel Boom, meesters Johnny Maeschalck en Kristof De Saedeleer, uiteraard gretig op in.

KFC Mandel United moet nu dus de eindronde spelen. Daarin werd het uitgeloot tegen Sp. Hasselt. Buur Winkel Sport was vrijgeloot en komt dus pas in de volgende ronde in actie.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.