Rudi Verkempinck is de nieuwe trainer van KVK Westhoek

Rudi Verkempinck en voorzitter Willy Lamaire. © Foto EG
Redactie KW

Rudi Verkempinck (52) volgt de ontslagen trainer Hugo Vandenheede bij KVK Westhoek op. Verkempinck is LO-licentiaat en is sinds 1989 actief als voetbalcoach.

Hij begon zijn loopbaan bij derdeklasser Eendracht Wervik en trok nadien naar eersteklasser Cercle Brugge. Bij die club begon hij in 1992 als assistent van Henk Houwaart en later ook van Jerko Tipuri?. In het seizoen 1996-1997 werd Verkempinck er hoofdcoach.

In 1998 werd Verkempinck bij tweedeklasser KV Mechelen aangenomen, maar nog voor het einde van het seizoen werd hij ontslagen en vervangen door speler Gunther Jacob. Begin 21e eeuw keerde Verkempinck naar Derde Klasse. Hij trainde achtereenvolgens KRC Gent-Zeehaven en Waasland Red Star.

In 2004, nadat hij in Derde Klasse kampioen was geworden, werd hij de nieuwe coach van tweedeklasser KV Kortrijk. Maar de West-Vlaamse club zette hem al na enkele weken aan de deur. Later dat seizoen ging hij aan de slag bij reeksgenoot VW Hamme. Op een gegeven moment haalde hij met die club zelfs de eindronde. In 2007 mocht hij echter ook bij Hamme vertrekken.

Verkempinck keerde dan voor één seizoen terug naar zijn ex-club Waasland Red Star, met wie hij destijds kampioen was geworden. Hij maakte het seizoen af en werd nadien beloftencoach bij KV Kortrijk. Hij ruilde de club in april 2009 in voor Al-Hilal, waar hij de assistent werd van Georges Leekens. Toen Leekens vervolgens terugkeerde naar Kortrijk, volgde Verkempinck hem. Onder leiding van Leekens en Verkempinck haalde Kortrijk in 2010 play-off 1. In mei 2011 werd hij bij Club Brugge aangewezen als de nieuwe assistent van hoofdcoach Adrie Koster. Verkempinck volgde bij blauw-zwart Peter Balette op.

Op 30 oktober 2011 werd Koster aan de deur gezet. Verkempinck werd ad interim aangesteld als zijn vervanger. Begin november werd de Duitser Christoph Daum voorgesteld als opvolger van Koster bij Club Brugge.

Op 23 augustus 2013 werd Verkempinck voorgesteld als nieuwe assistent van Christoph Daum bij het Turkse Bursaspor.

In 2016 werd Verkempinck assistent-coach van de Roemeense nationale ploeg met Daum als hoofdcoach. Het Roemeense avontuur van Verkempinck eindigde vorig jaar na het vertrek van Daum. Verkempinck moet KVK Westhoek opnieuw op de rails krijgen na de 0 op 18.

(EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier