Ruben D’Hondt (Wielsbeke) blikt vooruit op derby tegen Racing Waregem: “Het vertrouwen is optimaal”

Ruben D’Hondt hoopt de sterke reeks verder te zetten tegen zijn ex-ploeg Racing Waregem. (foto IVD)
Redactie KW

Wielsbeke bekroonde zijn sterke reeks met de eerste periodetitel, en won op Diksmuide. Racing Waregem kwam moeilijker uit de startblokken, maar leek begonnen aan een goeie reeks, die gestopt werd door Rumbeke. Vorig seizoen won ‘de Rassing’ op Wielsbeke. Wat wordt het nu? Ruben D’Hondt en Yani Desmet over de derby.

“Diksmuide is traditioneel een zware verplaatsing voor Wielsbeke. Vorig seizoen verloren wij daar zelfs met 4-2. Die rekening wilden wij vereffenen en wij namen een ideale start”, blikt Ruben D’Hondt eerst even terug.

“Wij draaiden verdiend met twee doelpunten voorsprong en kregen zelfs de kans op een derde goal. Een jong en enthousiast Diksmuide loerde op de counter en een corner werd perfect binnengekopt. Daarna kregen wij het even moeilijk en slikten nog een tweede goal. Op ervaring haalden wij de buit toch nog binnen. Wij zetten onze ongeslagen reeks dus verder en staan comfortabel aan de leiding.”

“Nu de nederlaag op Diksmuide is uitgewist, proberen wij hetzelfde te doen tegen Racing Waregem. Vorig seizoen werd de derby afgewerkt op ons tweede veld en die grasmat speelde zeker niet in ons voordeel. Wij verloren toen met nul-één. Nu liggen de kaarten natuurlijk helemaal anders. Het vertrouwen is optimaal, maar dat betekent niet dat wij hen zullen onderschatten. Na een mindere start kende de Rassing toch een betere periode, met gelijke spelen tegen Wervik, Blankenberge en zelfs een ruime zege op Roeselare-Daisel.”

“De nipte nederlaag tegen Rumbeke zullen zij proberen uit te wissen. Op Wielsbeke kunnen zij trouwens altijd nog iets meer en iedereen wil die derby gewoon winnen. Bij ons zijn er met Coopman, Vandenborre, Maddens, Verstraete, Steelant en ikzelf trouwens zes spelers met een verleden bij Racing Waregem, en dat bezorgt de derby nog wat extra pigment.”

De hand van de trainer

“Na de knappe zege op Roeselare-Daisel was het vertrouwen er om de drie punten thuis te houden tegen Rumbeke”, zegt Yani Desmet. “Wij hadden het meeste balbezit, maar konden dat niet vertalen in puntenwinst. Op Wielsbeke moeten wij er alles aan doen om met evenveel inzet te spelen als op Roeselare. Het blijft een speciale derby, maar ik schat Wielsbeke toch wel sterker in dan vorig seizoen. De hand van de trainer is duidelijk zichtbaar.”

“Dieter Lauwers kan op een schitterende periode bij Oostkamp terugblikken en hij fikst het toch maar weer om met Wielsbeke de klassering aan te voeren. Wielsbeke is een voetballende ploeg en dat moet ons beter liggen dan het voetbal dat Rumbeke bracht. Ook spelen er een aantal ex-Racingspelers bij Wielsbeke en dat zal nog een extra motivatie betekenen.”

(ID)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.