RSC Anderlecht – Club Brugge dé affiche van kwartfinales Croky Cup; speeldata ook bekend

© belga
Wouter Vander Stricht

Voor RSC Anderlecht – dat zopas Moeskroen uitschakelde – is de beker de kortste weg naar Europa. Maar dan zal het wel langs Club Brugge moeten. KV Kortrijk met een verplaatsing naar de enige overgebleven 1B-club Union en SV Zulte Waregem met een thuismatch tegen Charleroi maken ook een behoorlijk kans op de halve finales van de Croky Cup.

De kwartfinales met rechtstreekse uitschakeling worden betwist op 17, 18 en 19 december. De enige wedstrijd zonder West-Vlaams team is die tussen Standard en Antwerp, een wedstrijd waar de gensters zullen van afslaan gezien het Standard-verleden van heel wat spelers van het Stamnummer 1.

Maar dé match om naar uit te kijken is natuurlijk RSC Anderlecht – Club Brugge. De Bruggelingen klauteren beter uit hun vormdipje als ze binnen 14 dagen naar Brussel moeten. Bij Anderlecht leeft immers het besef dat de Croky Cup niet enkel de snelste, maar misschien ook de enige weg richting Europa zal zijn.

KV Kortrijk mag op bezoek bij Union, dat in de achtste finale 1B-reeksgenoot Westerlo elimineerde. De twee clubs leefden op gespannen voet in de zaak Faïz Selemani. De Comorees wilde transfervrij overstappen naar Kortrijk, maar bleef door het getouwtrek wel vier maanden werkloos toekijken.

SV Zulte Waregem mag in eigen Regenboogstadion het Charleroi van Karim Belochine bekampen. Charleroi staat momenteel op een mooie vierde plaats en heeft nog de inhaalwedstrijd tegen Club Brugge tegoed. Maar Francky Dury en co proeven nog de zoete nasmaak van de bekerwinst in 2017, toen KV Oostende na strafschoppen in een West-Vlaamse finale werd verslagen.

Speeldata

Dinsdag 17 december: SV Zulte Waregem – Sp. Charleroi

Woensdag 18 december om 20 uur: Union – KV Kortrijk

Woensdag 18 december om 20.45 uur: Standard Luik – Antwerp (VTM)

Donderdag 19 december om 20.45 uur: RSC Anderlecht – Club Brugge (Sporza)