Royal Knokke FC verliest tegen negen man van Dessel Sport

Alessio Staelens scoorde, maar miste ook een strafschop. © (Foto VDB)

Royal Knokke FC is er niet in geslaagd te winnen van Dessel Sport, dat meer dan een uur met zijn negenen speelde. Alessio Staelens miste ook een strafschop. Het duel eindigde op 1-2.

Voor de kustjongens startte de wedstrijd hoopgevend toen Alessio Staelens al heel vroeg nipt over besloot. Dessel Sport reageerde furieus. Na amper twaalf minuten kopte bezoeker Kristiaan Haagen de openingstreffer tegen de netten, na corner. Vijf minuten later benutte Ratko Vansimpsen een onnauwkeurig uitverdedigen om de voorsprong te verdubbelen. Coach Yves Van Borm aarzelde niet en wijzigde meteen zijn spelbeeld. Daardoor diende Sander De Prycker na nauwelijks 25 minuten zijn stek af te staan aan Sander Van Eyk.

Met de rust in zicht werd Dessel Sport tot tien herleid wanneer Kevin Janssens zijn tweede geel karton incasseerde. Het keerpunt van de wedstrijd situeerde zich net voor het uur: goalie Wim Kustermans pakte direct rood en de kustformatie mocht een penalty nemen. Invallersdoelman Senne De Fré kwam onopgewarmd tussen de palen en pakte zowaar de penalty van Alessio Staelens, die anders zelden of nooit mist. Laatstgenoemde lukte wel de aansluitingstreffer na 65 minuten. Verder kwamen de lokalen niet want hun rivalen trokken een versterkte muur op voor hun doelgebied.

Royal Knokke FC:Clepkens, Vanraefelghem, Kamneng Djoum (65′ Dhondt), Staelens, Pierre, Vanfleteren, Vandewalle, Savaete, De Prycker (25′ Van Eyk), De Cuyper, Buysse (85′ Mestdagh).

Doelpunten: 12′ Haagen 0-1, 17′ Vansimpsen 0-2, 65′ Staelens 1-2.

Rood: 39′ Janssens (Dessel Sport) en 56′ Kustermans (Dessel Sport)