Royal Knokke FC verliest opnieuw met één goal verschil

Vanfleteren scoorde het enige Knokse doelpunt. © (Foto VDB)

In Luik was de kustformatie ruim één uur heer en meester. In de slotfase slikte Royal Knokke FC echter twee doelpunten en verloor zo met 1-2.

Reële kansen bleven uit en een steengoede doelman Romain Matthys toonde zich een absolute heerser in zijn doelgebied. De manier waarop hij kort voor rust een vrijschop van Aaron Vanfleteren neutraliseerde getuigde van de grootste klasse. Laatstgenoemde slaagde er toch in de score de openen op het uur. Net na die bezoekende goal kantelde de wedstrijd en kwam RFC de Liège veel meer in het stuk voor. Nu was het de beurt aan kustportier Justin Verlinden om zich enkele keren te onderscheiden. De gelijkmaker hing in de lucht en viel in minuut 82. Curtis Kabeya scoorde. Zes minuten later was Knokke er helemaal aan voor de moeite na een goal van Sergio Teruel Diaz. Pal voor affluiten doemde Jarric Buysse afgezonderd op voor de thuisgoalie. Andermaal bleef Romain Matthys overeind. Eens temeer verloor Knokke met één goal verschil!

Royal Knokke FC: Verlinden, Vanraefelghem, Kamneng Djoum (33′ Cornette), Pierre, Van Eyck, Vanfleteren (73′ Cools), Vandewalle, Savaete, Dhondt (86′ De Waele), Buysse, Mestdagh.

Doelpunten: 50′ Vanfleteren 0-1, 82′ Kabeya 1-1, 88′ Teruel Diaz 2-1.