Royal Knokke FC verliest in Oudenaarde

De wedstrijd startte hoopgevend met een dijk van een kans voor Alessio Staelens die, los voor de keeper, over de gapende muit besloot. De kustformatie bleef overwicht creëren tot, iets voor het halfuur, Ruben Vanraefelghem ongelukkig in eigen netten besloot.

Met de rust in zicht egaliseerde Alessio Staelens met een magistrale goal. Tien minuten na de herneming bracht Jan Vanwildemeersch de gastheren opnieuw aan de winst na slecht ontzetten van Niels Mestdagh. Knokke bleef domineren, zij het zonder noemenswaardige kansen af te dwingen.

Toen thuisgoalie Sören Dutoit Simon Savaete onderuit kegelde, bleef de logische sanctie achterwege. De overduidelijke penalty bleef in de fluit van referee Sam Silvrants steken.

Nieuwkomer Daniel Rodrigo De Oliveira kreeg meteen een basisstek toegewezen en bleef de volle negentig minuten op het terrein.

Degradatiestrijd

Door de recente één op negen komt RKFC weer in het oog van de degradatiestrijd. Voorzitter Vincent Van Honsebrouck ziedde van woede: “Managers maken de kop van onze spelers zot. Als ik geen beterschap zie op zondag 10 februari tegen RWDM dan trek ik mijn conclusies. Met mezelf en met mijn vereniging laat ik niet sollen.”

(JPV)

KSV Oudenaarde – Royal Knokke FC 2-1

Royal Knokke FC: Verlinden, Vanraefelghem, Biemans, Staelens, Pierre (83′ Van Eyck), Savaete, De Cuyper, Van De Water, Mestdagh (75′ Vanfleteren), Van De Velde (46′ Buysse), Rodrigo De Oliveira.

Doelpunten: 27′ Vanraefelghem (own) 1-0, 39′ Staelens 1-1, 56′ Vanwildemeersch 2-1.