Royal Knokke FC laat 3-0 voorsprong glippen

Sander Van Eyck opende de score voor Royal Knokke FC. © (Foto VDB)

Royal Knokke FC verloor zondagmiddag met 3-4 van KSV Oudenaarde, nadat het een 3-0-voorsprong iets na het uur uit handen gaf.

Het begon hoopgevend voor de thuisploeg die al binnen de eerste vijf minuten twee keer de lat had geviseerd. Oudenaarde kwam niet in het stuk voor. Net na het half uur opende Sander Van Eyck ruim verdiend de voorsprong. Amper was de tweede helft op gang gefloten of Daan Van Gyseghem vloerde zijn eigen keeper na sublieme actie van Tjendo De Cuyper. Het zag er naar uit dat de wedstrijd helemaal gespeeld was na 66 minuten toen Alessio Staelens een vrije trap van net naast de zijlijn enig mooi binnen trapte. Net voor het slotkwartier stuurden de gasten hun lange mensen naar voor. Drie keer werd een vrijschop lang getrapt, evenveel keer doelden de bezoekers, via Marvin Turcan, Ruben Vanraefelghem (own) en Lander De Keermaeker. Bij gelijke stand pakte Nils Pierre op counter uit met een enig mooie actie en zette ettelijke belagers in de wind. Zijn assist werd spijtig genoeg flagrant gemist door Alessio Staelens. Aan de overzijde legde Lorenzo Heirwegh de onvoorstelbare 3-4-eindstand vast. De Knokse delegatie toonde zich achteraf hard voor de spelers en stelde dat het hoog tijd wordt om de hand in eigen boezem te stelen.

Royal Knokke FC: Verlinden, Vanraefelghem, Biemans (46′ Kamneng Djoum), Staelens, Pierre, Van Eyk, Vandewalle, Savaete, De Cuyper (78′ Van De Velde), Buysse, Mestdagh.

Doelpunten: 31′ Van Eyk 1-0, 46′ Van Gyseghem (own) 2-0, 66′ Staelens 3-0, 73′ Turcan 3-1, 75′ Vanraefelghem 3-2, 80′ De Keersmaeker 3-3, 87′ Heirwegh 3-4.