Romelu Lukaku: “Geen medelijden met Denemarken”

© (Foto BELGA)
© (Foto BELGA)
Redactie KW

Op donderdag komt België voor de tweede keer aan de bak. Na een bemoedigende 3-0 zege tegen Rusland volgt nu de stevigste tegenstander: Denemarken. De wedstrijd zal ook in het teken staan van Christian Eriksen, die op de vorige speeldag een hartstilstand kreeg op het veld. In de tiende minuut zal de bal even buitengetrapt worden om samen met de Denen te applaudisseren voor hun onfortuinlijke middenvelder.

Zullen de Rode Duivels zich niet al te veel laten meeslepen in heel die dramatiek? Niet als het van Romelu Lukaku afhangt. “Op het hoogste niveau moet je gewoon meedogenloos zijn,” sprak de topschutter vanuit Kopenhagen. “Ik ben niet het type om met die ingesteldheid op het veld te stappen. In de volgende ronde gaan andere ploegen met ons ook geen medelijden hebben. Het is nu dat we een momentum moeten creëren zodat we kunnen doorgroeien naar ons beste niveau.”

Morgenavond kan Roberto Martinez terug rekenen op De Bruyne en Witsel die dit keer wel mee afreisden. De bondscoach liet echter nog niet in zijn kaarten kijken. “Enkel Castagne is out, hij is inmiddels al succesvol geopereerd. Voor het overige beschik ik over 25 fitte spelers die allemaal in aanmerking komen om te spelen morgen. We kennen de Denen erg goed want we hebben er twee keer tegen gespeeld in de Nations League. Het wordt een volledig andere wedstrijd dan tegen de Russen, de Denen zijn een stuk gevaarlijker op aanvallend gebied.”

Rusland verslaat Finland

Eerder op de dag verloor Finland hun tweede groepswedstrijd tegen Rusland. In een bitsige partij viel de enige goal op slag van rust. Miranchuk krulde de bal mooi voorbij Hradecky. Finland drong in de tweede helft nog aan maar tot scoren kwam het niet meer. De Finnen kwamen nochtans na drie minuten al op voorsprong via Pohjanpalo, de man die ook al scoorde tegen Denemarken. De VAR kwam echter tussen na nipt buitenspel. Debutant Finland werd in deze groep gezien als het zwakke broertje maar ze wisten op de openingsspeeldag wel Denemarken te verrassen. Ook tegen Rusland maakten ze zeker aanspraak op een gelijkspel. Op het middenveld is Kamara de man die de lakens uitdeelt. Voorin is het opletten geblazen voor Pohjanpalo. Spitsbroeder Pukki is hun grootste troef maar hij is nog niet volledig fit na een enkelblessure. De laatste groepswedstrijd staat op maandag gepland. (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.