Deze voormiddag ondertekende Gino van Kessel (25) een contract voor één seizoen bij KSV Roeselare. De Nederlands-Curaçaose tweevoetige aanvaller, 1m85 groot, komt over van SK Slavia Praag.

De jonge van Kessel kwam - nadat hij bij enkele amateurclubjes speelde - in 2008 in de jeugdopleiding van AZ Alkmaar terecht. Daar werd hij in 2012 topscorer van de eredivisie junioren -A met 29 doelpunten in 26 wedstrijden. Hij verhuisde bij de start van het seizoen 2012-2013 naar Ajax Amsterdam en werd in januari 2013 uitgeleend aan FC Almere (Jupiler League -2°klasse in Nederland), om ervaring op te doen in het betaald voetbal. Einde van het seizoen kwam hij terug naar Ajax en nam deel aan Copa Amsterdam en werd er uitgeroepen tot topscorer en beste spits van dit prestigieuze tornooi.

Daarna werd hij voor het volgende seizoen voor 6 maanden uitgeleend aan AS Trencin in Slovakije, een club waar Ajax een samenwerkingsakkoord mee heeft. Na een kortstondige terugkeer naar Ajax, mocht hij ook de tweede seizoenhelft afwerken bij AS Trencin. Bij de start van het seizoen 2014- 2015 volgde een transfer naar AC Arles -Avignon in de Franse Ligue 2, hij kon er nooit zijn draai vinden en in december liet hij daar zijn contract ontbinden. Daarna volgde een terugkeer naar AS Trencin waar hij zijn beste periode meemaakte als voetballer, in het seizoen 2015-2016 scoorde hij in 33 wedstrijden 17 doelpunten en won met deze ploeg tweemaal de Slovaakse beker en het kampioenschap van dit land. Bij de start van het seizoen 2016 -2017 ondertekende hij een contract voor drie seizoenen bij SK Slavia Praag tot 30 juni 2019. Op het einde van het seizoen 2016-2017 werd hij uitgeleend aan het Poolse Lecia Gsdansk.

Vorig seizoen was hij aan de slag op huurbasis bij Oxord United in de League One in Engeland. Dit seizoen gaat hij dus aan de slag op Schiervelde bij KSV Roeselare. Hij verzamelde ondertussen 17 selecties voor nationale ploeg van Curaçao. Ondertussen blijven de wit-zwarten dringend verder speuren naar versterking. Er zijn er volgens bepaalde bronnen nog twee versterkingen op komst.

(FBR)