Het heeft er na een 2-2-gelijkspel tussen Roeselare en Leuven alle schijn van dat het in 1B tot de laatste speeldag voor alle vier de ploegen knokken zal zijn om erin te blijven.

Bij de thuisploeg stuurde Gutiérrez Moreno tactisch bij. Kargbo verscheen hierdoor naast Casagolda in de spits. In de verdediging wisselden Borry en Madu van plaats, waardoor de Nigeriaan, in tegenstelling tot vorige week, op rechts mocht opdraven.

Roeselare begon met aanvallende bedoelingen aan de wedstrijd, maar na een actie op links was het Kehli (ex-KSVR) die aan de overkant voor de eerste dreiging zorgde. Zijn stiftbal was gelukkig te hard om de Schiervelde-jongens op achtervolgen te zetten.

Het balbezit was voor wit-zwart. Dat leverde aanvankelijk niet meer op dan een gekraakt schot van Madu, tot Casagolda zich tegen zijn ex-club achter een rechtstreekse vrije trap zette en de Spaanse Belg er halfweg de eerste helft plots 1-0 van maakte. Meteen erna besloot Madu op voorzet van Rajsel in één tijd naast. KSVR kwam erna nog één keer goed weg toen Kotysch een bal in de rug van de verdediging dropte. Maertens knikte raak, maar gelukkig voor wit-zwart keurde De Cremer de goal van de gewezen Cercle Bruggeling af voor buitenspel.

OHL moest zich na de pauze dringend herpakken en dat leek wonderwel al snel te lonen toen Mbombo in de zestien Henry bediende en die van dichtbij Lentz het nakijken gaf. Het was bij Roeselare nu alle hens aan dek. Een nederlaag leek in de lucht te hangen, maar net als in de eerste helft bracht een vrije trap opnieuw soelaas: Dufour dropte de bal op het hoofd van Kocabas (ook al ex-OHL) en die knikte de thuisploeg voor de tweede keer op de avond op voorsprong. Lang geniet was er evenwel niet bij, want na een center van Duplus buffelde Mbombo het leer van in de kleine backlijn hard voorbij Lentz. Een resultaat waar geen van de twee ploegen veel mee opschiet.

Roeselare: Lentz, Madu, Kocabas, Gravenberch (69' Dufour), Borry, Valpoort, Sidoel, Zolotic, Rajsel (87' Godwin), Casagolda (74' van Kessel), Kargbo.

Doelpunten: 21' Casagolda (1-0), 54' Henry (1-1), 76' Kocabas (2-1), 80' Mbombo (2-2).

(SB)

Het heeft er na een 2-2-gelijkspel tussen Roeselare en Leuven alle schijn van dat het in 1B tot de laatste speeldag voor alle vier de ploegen knokken zal zijn om erin te blijven.Bij de thuisploeg stuurde Gutiérrez Moreno tactisch bij. Kargbo verscheen hierdoor naast Casagolda in de spits. In de verdediging wisselden Borry en Madu van plaats, waardoor de Nigeriaan, in tegenstelling tot vorige week, op rechts mocht opdraven.Roeselare begon met aanvallende bedoelingen aan de wedstrijd, maar na een actie op links was het Kehli (ex-KSVR) die aan de overkant voor de eerste dreiging zorgde. Zijn stiftbal was gelukkig te hard om de Schiervelde-jongens op achtervolgen te zetten.Het balbezit was voor wit-zwart. Dat leverde aanvankelijk niet meer op dan een gekraakt schot van Madu, tot Casagolda zich tegen zijn ex-club achter een rechtstreekse vrije trap zette en de Spaanse Belg er halfweg de eerste helft plots 1-0 van maakte. Meteen erna besloot Madu op voorzet van Rajsel in één tijd naast. KSVR kwam erna nog één keer goed weg toen Kotysch een bal in de rug van de verdediging dropte. Maertens knikte raak, maar gelukkig voor wit-zwart keurde De Cremer de goal van de gewezen Cercle Bruggeling af voor buitenspel.OHL moest zich na de pauze dringend herpakken en dat leek wonderwel al snel te lonen toen Mbombo in de zestien Henry bediende en die van dichtbij Lentz het nakijken gaf. Het was bij Roeselare nu alle hens aan dek. Een nederlaag leek in de lucht te hangen, maar net als in de eerste helft bracht een vrije trap opnieuw soelaas: Dufour dropte de bal op het hoofd van Kocabas (ook al ex-OHL) en die knikte de thuisploeg voor de tweede keer op de avond op voorsprong. Lang geniet was er evenwel niet bij, want na een center van Duplus buffelde Mbombo het leer van in de kleine backlijn hard voorbij Lentz. Een resultaat waar geen van de twee ploegen veel mee opschiet.(SB)