Roeselare eist plek in 1B op: “U23 van Club Brugge beschikt niet over licentie”

© belga
Redactie KW

KSV Roeselare, dat wegens gebrek aan licentie voor 1B zakte naar de eerste nationale, eist een plek op in 1B. De West-Vlaamse club vraagt uitgenodigd te worden door de Pro League en de KBVB om zijn dossier toe te lichten en te verdedigen. “Het lijkt ons bijzonder onwaarschijnlijk dat de U23 van Club Brugge de vereiste licentie voor 1B is toegekend.”

Op de algemene vergadering van de Pro League werd vrijdag beslist om in 1A door te gaan met 18 ploegen, waaronder de twee periodekampioenen in 1B. Om in de tweede klasse opnieuw tot acht ploegen te komen, werd Lierse Kempenzonen opgevist uit de eerste nationale en de beloftenploeg van Club Brugge mee aan boord gehaald.

Roeselare is het daar niet mee eens. De West-Vlamingen zakten afgelopen seizoen weg uit 1B, omdat ze niet voldeden aan de financiële voorwaarden. Ook een procedure bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) leverde geen 1B-licentie op. Toch aast de club nu op de plek van de Brugse U23 in 1B.

“Roeselare heeft een licentie-aanvraag gedaan en niet gekregen. De U23 van Club Brugge hebben nooit een aanvraag gedaan binnen de reglementair vastgestelde termijnen tot het verkrijgen van de licentie, waardoor het ons bijzonder onlogisch lijkt dat de U23 van Club Brugge wel een licentie voor 1B zal toegekend worden”, schrijft voorzitter Yves Olivier.

“Het vreemde is dat er nu een competitie wordt opgezet met een ploeg die al zeker zal degraderen, waardoor er de facto een competitie zal zijn met zeven ploegen, en er zelfs geen kans geboden wordt om een volwaardige competitie te organiseren waarbij ook KSV Roeselare kan deelnemen”, aldus olivier. “KSV Roeselare is momenteel in volle transitie. De club neemt een nieuwe start met nieuwe sponsors, nieuwe investeerders, nieuwe aandeelhouders, en een nieuw management. De nieuwe sponsors en investeerders zullen zich engageren om de continuïteit te garanderen. In het kader van het project ‘KSVR 2.0’ is KSV Roeselare in staat om een correct budget gekoppeld aan de nodige financiële garanties voor 1B voor te leggen.”

Roeselare vraagt uitgenodigd te worden door de Pro League en de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) om de argumentatie en het West-Vlaamse dossier verder toe te lichten en te verdedigen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier