Roeselaars jeugdvoetbal gaat op slot, enkel Dosko Beveren traint nog

Voorlopig geen jeugdvoetbal meer in de Roeselaarse voetbalclubs. Enkel bij Dosko Beveren doet men verder met de trainingen. © foto SBR
Redactie KW

Na lang beraad hebben diverse Roeselaarse voetbalclubs beslist om de werking tijdelijk ‘on hold’ te zetten gezien de slechte COVID-cijfers in de regio. KSV De Ruiter nam begin deze week al deze drastische beslissing. Dit weekend volgden ook KSV Roeselare, KSV Rumbeke en Club Roeselare. Bij de meeste clubs volgt over veertien dagen een evaluatie en een beslissing over een eventuele heropstart.

“Hoe jammer dit ook is voor de jonge spelers, dit is het minste wat wij als vereniging kunnen doen”, aldus het bestuur van KSV Rumbeke in een officiële mededeling. “Dit lijkt ons de meest logische stap om onze medewerkers, onze spelers en hun familie te vrijwaren van het virus dat zich momenteel razendsnel en onder alle leeftijden verspreidt”, klinkt het.

“Er werd gevraagd om onze contacten gedurende de komende weken tot een minimum te beperken en hiervoor worden zelfs de scholen een extra week gesloten. Het zou dan ook onverantwoord zijn om onder deze omstandigheden onze 215 jeugdspelers in de categorieën U6 tem U13 samen te brengen op de club”, valt te lezen.

“De gezondheid van onze ganse KSVR-familie primeert nu de komende weken. Dit was geen gemakkelijke keuze maar we hopen dat we op ieders begrip te kunnen rekenen. Hopelijk kunnen we op deze manier helpen om het virus een halt toe te roepen en kan de rest van het voetbalseizoen gevrijwaard worden.”

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Op Schiervelde wordt er voorlopig niet meer gevoetbald tot 11 november. “Als club moeten ook wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid opnemen en helpen om de verdere verspreiding van het Covid19-virus in te dijken. Bijgevolg werd in samenspraak met het jeugdbestuur beslist om de jeugdwerking van KSV Roeselare per direct volledig stop te zetten tem 11 november. We volgen de situatie en opgelegde maatregelen op de voet op en hopen binnen een tweetal weken terug goed nieuws te kunnen communiceren.”

De jeugdspelers en -ouders bij Club Roeselare kregen zondagmorgen het nieuws dat de werking tijdelijk wordt stilgelegd. Een datum van heropstart is nog niet gegeven. Ook daar volgt jeugdcoördinator Ashley Muylle de situatie op de voet, net als bij de buren van De Ruiter.

De enige ploeg die in groot-Roeselare dus nog traint is Dosko Beveren. “Voorlopig trainen we gewoon verder met onze jeugdploegen tot en met U12, zoals het reglement voorschrijft”, besluit secretaris Patrick Azzizi.

(SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.