Roeselaars bekeravontuur eindigt in het verre Seraing

De wit-zwarten zijn er op het veld van de eerste amateurklasser niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de zestiende finale van de Beker van België. Het verloor na een strafschopgoal van Cascio met 1-0 van een vooral in de tweede helft veel scherpere thuisploeg.

Bij de bezoekers bracht trainer Grétarsson de gisteren aangeworven Siemen Voet meteen aan de aftrap. Ook Jens Naessens en de Braziliaan Areias vierden hun debuut, waardoor de jonge Bakelandt – de eerste drie wedstrijden telkens basisspeler – net als Casagolda naar de bank verdween.

Met een vroege kans voor Gueye was het de thuisploeg die het best uit de startblokken schoot. Nog geen vijf minuten later dwong Al Badaoui, bij Seraing veruit de beste man op het veld, Lentz tot een save. In een beter derde kwartier zorgde Samyn aan de overkant voor het eerste Roeselaarse gevaar, maar die talmde op een lange bal van Voet net iets te lang om de gevleide 0-1 op het bord te zetten.

Het was hopen op een betere tweede helft maar die kwam er niet, want na een licht toegekende strafschop maakte Cascio er na dik zestig minuten spelen, nadat Gueye eerst nog een voorzet van Sabaouni op het dak van het doel had gekopt, uiteindelijk dan toch 1-0 van.

In een slotkwartier waarin een tweede treffer voor de Luikenaars nadrukkelijker in de lucht hing dan een Roeselaarse gelijkmaker kreeg Damman in de slotminuten nog een schietkans maar die kreeg het leer niet tussen de palen. Het was langs bezoekerskant meteen het laatste wapenfeit van de avond.