“Rode kaart voor Jelle Bataille was het kantelmoment voor KVO”

Coach Alexander Blessin vindt de eerste gele kaart voor Bataille onterecht. © belga
Redactie KW

Na het verlies tegen Standard in de slotminuten (1-0) ging KV Oostende ook tegen Club Brugge in de eindefase van de wedstrijd onderuit (1-3). Coach Alexander Blessin merkte op dat de rode kaart voor Jelle Bataille het kantelmoment was.

In minuut 78 moet de rechtsachter van KVO met een tweede gele kaart gaan douchen. “Maar volgens mij was die eerste gele kaart onterecht”, zegt Blessin. “Over die tweede fout bestaat geen discussie, maar het eerste karton was niet correct. Het zou wel een beslissend moment in de wedstrijd betekenen, maar daar kunnen we nu niks meer aan veranderen. Bij de 1-2 hadden we beter moeten verdedigen. De voorafgaande hoekschop moesten we beter verwerken en met meer volk achter de bal gaan staan.”

“Nu, de kwaliteit van Club Brugge kwam duidelijk naar voren”, gaat de trainer door. “Vooral in de eerste helft konden we moeilijk hun opbouw onderbreken door hun vele flankwissels. In de tweede helft pakten we dat beter aan door met twee ‘zessen’ te gaan spelen en maar één ‘tien’. We zaten goed in de match, maar je ziet dat details over de match beslissen. Dit is een proces en we zijn nog niet op een hoog niveau om dit soort matchen te winnen. Daar werken we naartoe. Over enkele maanden zullen mijn jongens dit wél kunnen, slimmer zijn en nog meer in team verdedigen en werken.”

(TVA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten