Rode Duivels naar Final Four met Italië, Frankrijk en Spanje

De Rode Duivels hebben zich woensdagavond voor de eerste keer geplaatst voor de Final Four van de Nations League. Op de zesde en tevens laatste speeldag in groep 2 van de A-divisie haalden ze het in het King Power aan Den Dreef Stadion in Leuven met 4-2 van Denemarken, de laatste overgebleven tegenstander in de strijd om de groepswinst.

© belga

Youri Tielemans bracht België al na drie minuten op voorsprong, maar na de gelijkmaker van Jonas Wind (17de minuut) was het toch veertig minuten bang afwachten, ook al waren de Belgen met een gelijkspel nog steeds geplaatst, tot Romelu Lukaku (57ste en 69ste minuut) met twee doelpunten alle twijfels wegnam.

De 3-2 in het slot, na een onwaarschijnlijke blunder van Thibaut Courtois op een terugspeelbal van Nacer Chadli, kwam te laat voor de Denen. Er was amper opnieuw afgetrapt toen Kevin De Bruyne de 4-2-eindstand op het bord zette met een pareltje.

Lees verder onder de foto

Rode Duivels naar Final Four met Italië, Frankrijk en Spanje
© Belga

Dankzij de zege in hun laatste interland van 2020 eindigen de Belgen de groepsfase met vijftien punten, vijf meer dan Denemarken en Engeland. De Engelsen sloten hun campagne af met een 4-0-thuiszege tegen IJsland, dat puntenloos naar de B-divisie degradeert.

Met de kwalificatie spoelen de Belgen ook het debacle van twee jaar geleden in Zwitserland door. Toen werd er na een zware 5-2-nederlaag in een ijskoud Luzern in extremis nog naast de kwalificatie voor de Final Four van de eerste editie van de Nations League gegrepen.

Loting op 3 december

In het najaar van 2021 zijn wereldkampioen Frankrijk, Spanje en Italië de tegenstanders. Op donderdag 3 december wordt na afloop van het Uitvoerend Comité van de Europese Voetbalconfederatie Uefa de loting voor de halve finales van de Nations League gehouden.

Ook zal het gastland dan bevestigd worden. In principe is dat Italië, winnaar in groep 1. Opvallend: van de vier halvefinalisten van vorig jaar (winnaar Portugal, Nederland, Zwitserland en Engeland) kon geen enkel land zich voor de tweede keer op rij kwalificeren.

De data liggen wel al vast: de halve finales staan op 6 en 7 oktober 2021 op het programma, de finale en de wedstrijd om de derde plaats op 10 oktober.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.