Roberto Martinez: “Twee dagen extra recuperatie is een groot voordeel”

© (Foto BELGA)
© (Foto BELGA)
Redactie KW

Heer en meester in groep B, met een maximumscore door naar de achtste finale. Het voetbal moet nog stukken beter maar in deze fase van het tornooi hoefde dat ook nog niet. Nationale ploegen die een eind ver willen geraken moeten groeien in het tornooi, dat lijken onze Rode Duivels ook te doen.

Roberto Martinez was uiteraard een tevreden bondscoach, de groepswinst kwam tegen Finland geen moment in het gevaar. Het voetbal was nochtans niet al te hoogstaand maar dat had ook veel te maken met Finland dat een dubbele verdedigende gordel optrok.

“Momenteel kan ik slechts over één negatief aspect spreken en dat is het uitvallen van Castagne,” verklaarde de bondscoach op de persconferentie. “Had je me voor het tornooi gezegd dat Witsel en Hazard en volledige wedstrijd zouden spelen en De Bruyne nagenoeg 90 minuten, dan zou ik erg tevreden zijn geweest. Hazard heeft nog meer minuten nodig maar hij is aan het groeien in het tornooi.”

Zondag begint het tornooi echt met de achtste finales. De Rode Duivels komen uit tegen een beste derde maar kennen de tegenstander momenteel nog niet. “We zullen dat pas op woensdagavond weten. Zo’n zaken hebben we niet onder controle dus we moeten dat accepteren.” Ondanks de groepswinst wacht er misschien wel een serieuze klepper. Zo is het niet ondenkbaar dat Spanje, Frankrijk of Portugal onze volgende tegenstander wordt. “Ploegen die allemaal al een groot tornooi gewonnen hebben. We hebben wel een voordeel dat we wellicht twee dagen meer recuperatie zullen hebben dan onze tegenstander. Alle 25 spelers zullen overigens fit zijn voor zondag, Thorgan Hazard sluit woensdag terug aan op training. Het is belangrijk dat iedereen klaar is. Tijdens een tornooi kan de fitheid van de kern doorslaggevend zijn.”

De tegenstander is nog niet geweten, de locatie wel. Na omzwervingen in Rusland en Denemarken, spelen de Duivels zondag in Sevilla. Het veld zou er echter niet ideaal bij liggen. “Ik heb gehoord dat de omstandigheden niet perfect zijn, maar ik heb het veld zelf nog niet gezien. Op zaterdag houden we er een training en dan zien we wel. Ons plaatsen voor de volgende ronde is het hoofddoel. We haalden het maximum van de punten in de kwalificatiecampagne en wonnen ook hier onze eerste drie wedstrijden.” Morgenavond weten we wie de volgende horde richting Europese titel wordt. (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.