Robbie D’Haese verlengt contract bij KV Oostende tot 2024

Robbie D'Haese blijft bij KVO.© TVA
Robbie D'Haese blijft bij KVO.© TVA
Redactie KW

Robbie D’Haese (21) heeft zijn contract bij KV Oostende verlengd tot en met 2024. Op een drietal seizoenen bij Club Brugge na, toen de KVO-jeugd niet meer op het hoogste vlak actief was, speelt Robbie al zijn hele leven bij KV Oostende.

Samen met zijn beste vriend Jelle Bataille doorliep hij er de jeugdrangen en in januari 2017 stak hij voor het eerst z’n neus aan het venster van de eerste ploeg. Onder toenmalig coach Adnan Custovic maakte D’Haese op 18 april zijn profdebuut in Play-off 2 tegen Lokeren. Tegen diezelfde tegenstander lukte hij z’n eerste assist voor… jawel, Bataille. In februari 2019 scoorde Robbie D’Haese tegen Eupen z’n eerste goal in de hoogste voetbalklasse. Daarna werd hij wat afgeremd door blessures en de mindere resultaten van KVO, maar telkens hij speelde, toonde hij zijn talent. Ook dit seizoen startte hij sterk aan het seizoen, met als hoogtepunt het openingsdoelpunt thuis tegen Anderlecht.

Spelen met vrienden

“Ik voel me goed in Oostende, bij de club waar ik ben opgegroeid en in een jonge, ambitieuze groep. Waar kun je samen spelen met je beste vrienden in de eerste ploeg? Fantastisch toch”, laat Robbie D’Haese optekenen. Ook executive president Gauthier Ganaye is blij met de contractverlenging voor D’Haese. “Het is belangrijk om talentvolle jongeren langer aan de club te binden en al zeker als ze uit de eigen jeugdacademie komen. Ik ben ervan overtuigd dat we dit seizoen én in de komende seizoenen nog veel moois zullen zien van Robbie.” (TVA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.