https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Robben Huyghelier (KFC Aarsele – 4C) beseft dat iedereen in topvorm moet zijn tegen KSV Pittem

Robben Huyghelier. (foto a-Bart) © VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Redactie KW

Door de ruime 6-1-zege tegen Orly Harelbeke kan vierdeprovincialer KFC Aarsele met een pak vertrouwen toeleven naar de derby in Pittem. Ook voor de 29-jarige kapitein Robben Huyghelier is het een weerzien met vele vrienden.

“De dubbele confrontatie tegen Pittem is toch een wedstrijd die bij velen met stip in de agenda staat. Het is niet alleen een streektreffen maar voor ons toch een wedstrijd tegen de mogelijke kampioen van straks. We zullen dus echt top moeten zijn, willen we ginder iets halen. Qua vertrouwen zit het alvast goed na de jongste overwinning tegen Harelbeke. In één speelhelft hebben we de partij beslist met enkele doelpunten, de speeltijd erna was eigenlijk overbodig.”

Of ze voltallig kunnen toeleven naar de derby? “Stilaan staan alle geblesseerden terug op het speelveld, enkel Aaron De Witte zal er normaliter niet bij zijn na zijn uitsluiting op Kuurne. Voor het eerst in vele weken kunnen we nog eens spreken over positieve selectieproblemen.”

Niet in de subtop

De competitiestart verliep met gemengde gevoelens. “Op basis van het geleverde spel verdienden we zeker enkele puntjes meer, waardoor we eigenlijk in de subtop moesten staan. Dat is nu nog niet het geval, vandaar dat we geen steken meer mogen laten vallen in de komende matchen. Zo eindigen we finaal misschien wel in de buurt van de beoogde eindronde”, aldus Huyghelier.

“Wijzelf hebben ons nooit uitgesproken om kampioen te worden. Ploegen als Pittem, Dentergem en Jong Helkijn deden dit wel. Aan hen nu om hun ambities waar te maken. Als wij ons daarnet achter kunnen parkeren zal iedereen binnen Aarsele ongetwijfeld spreken over een geslaagde campagne”, besluit de leraar lager onderwijs, die aan zijn 12de seizoen bij KFC toe is. Ondertussen is hij ook gebombardeerd tot kapitein van de ploeg.

(SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.