Robbe Driessens: “Eindronde zou bekroning van ons goede seizoen zijn”

Racing Waregem blijft de dichtste belager van leider Oostkamp, die wellicht op weg is naar de titel. Na het gelijkspel tegen Dadizele hoopt de Rassing op een driepunter in Wevelgem.

“Door de strakke wind namen wij tegen Dadizele elk één helft voor onze rekening. Tijdens de eerste helft kregen wij wel de meeste en de beste kansen, maar wij geraakten niet verder dan één goal voorsprong”, blikt doelpuntenmaker Robbe Driessens terug. “Dadizele kreeg geen enkele uitgespeelde kans, maar het scoorde na een verre uittrap van hun doelman. Ik kon de bal slechts even beroeren met het hoofd en ook Euvrard geraakte niet echt bij, waardoor Allard alleen voor doel gelijk stelde. De wind speelde ons echt parten bij die fasen en ik hoop dat wij volgend weekend onder betere omstandigheden kunnen voetballen. Wij trekken dan naar Wevelgem, dat nog in volle degradatiestrijd verwikkeld is en er alles aan zal doen om de punten thuis te houden. De heenmatch wonnen wij enigszins gevleid met 2-1, waar Wevelgem in het openingskwartier drie keer het doelhout trof. Bij ons gingen ze toen gelukkig wel binnen. Wij blijven stevig in de top vijf staan en waar wij nooit titelambitie hadden, was een eindrondeticket toch ergens de doelstelling binnen de spelersgroep. Het zou mooi zijn om ons prima seizoen daarmee te bekronen. Als tweede in de stand moeten het dus drie punten worden op Wevelgem. Ondertussen tekenden de meeste spelers bij en dat bewijst dat wij over een hechte groep beschikken.” (IVD)