Rob Claeys (KSK Vlamertinge – 1): “Jammer dat Sietse Jacob de rest van het seizoen out is”

Rob Claeys (KSK Vlamertinge). (foto DB)
Redactie KW

KSK Vlamertinge speelde afgelopen week 2-2 gelijk in de derby tegen Boezinge. Kapitein en kersverse vader Rob Claeys (32) is al bij al toch tevreden met dat puntje en kijkt al uit naar de partij tegen White Star Lauwe.

“We verdienden minstens een punt”, vertelt Rob. “We hadden meer balbezit dan gewoonlijk. We zijn het niet gewend om op kunstgras te spelen en dat was toch eens aangenaam, want iedere bal kwam waar je ongeveer zou willen. Na zesendertig minuten krijgen we een lullig tegendoelpunt tegen en vijf minuten later scoorden ze dan weer na wat geharrewar”, aldus Rob.” “Ik had Boezinge iets offensiever verwacht, nu zeker met hun nieuwe trainer. In principe beschikt Boezinge over een bredere en sterkere kern, ze hebben ietsje meer individuele kwaliteit. Ons collectief blok heeft daar iets mooi tegenovergezet. Volgens mij verdienden we dus een zeker een punt en op een diefje konden we misschien wel de drie punten meegraaien”, zegt Rob.

Komend weekend komt White Star Lauwe op bezoek in Vlamertinge. “We haalden nu 1 op 6 tegen twee ploegen die achter ons bengelen, op school is dat zwaar gebuisd. In de heenronde verloor KSKV met 4-0 op het veld van Lauwe. “In Lauwe zijn we op een geoliede machine gebotst”, aldus Rob. “Vorig seizoen gingen we in Lauwe ook met de billen bloot en thuis speelden we dan 2-2, dus op ons veld kan het wel. Iedere match moet gespeeld worden. Het is wel jammer dat we Sietse Jacob kwijt zijn voor de rest van het seizoen, hij is geopereerd aan zijn heup. Voor volgend seizoen heb ik al concrete voorstellen gekregen, maar ik wil eerst met mijn huidige club rond de tafel te zitten”, besluit Rob. (IVB)

Zondag 19 januari om 14.30 uur: KSK Vlamertinge- White Star Lauwe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier