RFCO met overmacht kampioen in derde provinciale zaalvoetbal

RFCO © Rudy DECLERCK
Redactie KW

RFCO vierde de titel in derde provinciale zaalvoetbal al ruim een maand geleden. Met overmacht gewonnen heet dat dan. Vier wedstrijden voor het einde van de competitie was de buit al binnen.

Volgens speler Joachim Hennaert begon de ploeg al na de heenronde te beseffen dat een titel zeker tot te mogelijkheden behoorde. “Vorig jaar speelden we ook al in derde, maar toen moesten we vaak spelers missen omdat ze nog studeerden in Gent. Dit jaar was dat minder en we hebben ook enkele nieuwe leden mogen verwelkomen waardoor de ploeg toch een zekere kwaliteitsinjectie heeft gekregen. In die mate zelfs dat het niveau eigenlijk een beetje te laag werd voor ons. Veel matchen wonnen we met drie of meer doelpunten verschil, zelfs tegen de ploegen die net onder ons stonden. In feite hadden we het nog het lastigst tegen de laagst gerangschikte ploegen uit het klassement, zoals Lazio Reuma of KBC Halewyck.

Die stijgende lijn doortrekken naar volgend seizoen zit er zeker in. “Direct meedoen voor de titel zal misschien moeilijk zijn, maar een plek in de top vijf moet zeker tot de mogelijkheden behoren”, aldus Joachim. “Ik ken een paar mensen die in tweede provinciale zaalvoetbal spelen en naar wat ik heb opgevangen, kunnen we daar met deze ploeg bovenin zeker meedraaien. Aan de mentaliteit in deze hechte ploeg, waar iedereen ook buiten het voetbal goed met elkaar overeenkomt, zal het in elk geval niet liggen.”

(JGO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier